Thursday, September 8, 2016

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΜΕ...ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Αθλητικός Νόμος 2725/99
Άρθρο 28
Ειδική αθλητική αναγνώριση

1. Η αθλητική οµοσπονδία δικαιούται να ζητήσει την παροχή ειδικής αθλητικής αναγνώρισης, εφόσον για το άθληµα ή τον κλάδο άθλησης που καλλιεργεί υπάρχει αντίστοιχη παγκόσµια οµοσπονδία. Η ειδική αυτή αναγνώριση χορηγείται, ύστερα από αίτηση του ∆.Σ. της οµοσπονδίας, µε απόφαση του αρµόδιου για τον Αθλητισµό Υπουργού ή άλλου από αυτόν εξουσιοδοτηµένου οργάνου της Κεντρικής ∆ιοίκησης.
2. Η απόφαση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης ανακαλείται µε αιτιολογηµένη απόφαση του αρµόδιου για τον αθλητισµό Υπουργού.
 Το παραπάνω άρθρο του αθλητικού νόμου 2725/99, όπως ισχύει σήμερα, αναφέρεται στην ειδική αθλητική αναγνώριση που χορηγείται στις αθλητικές  ομοσπονδίες, με απόφαση του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υπουργού, ανακαλείται δε από τον ίδιο, μετά από αιτιολογημένη απόφαση, όπως ρητά αναφέρει η παράγραφος 2.
Στις 31 Αυγούστου 2016 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εκδίδει Δελτίο Τύπου με επικεφαλίδα «Αυτοδίκαιη αναστολή επιχορήγησης της Ε.Φ.Ο.Α.» όπου αναφέρεται........ «με απόφαση του γγΑ κ. Ιούλιου Συναδινού αναστέλλεται αυτοδικαίως η επιχορήγηση ύψους 75.000 ευρώ του οικονομικού έτους 2016, μέχρις ότου η Ε.Φ.Ο.Α. εναρμονίσει το καταστατικό της με τον αθλητικό νόμο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Γ.Γ.Α......»
Αυτοδίκαιη λοιπόν και άρα αιτιολογημένη απόφαση. Αφού λοιπόν υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση και μάλιστα αυτοδίκαιη, γιατί με βάση την παρ.2 του άρθ.28 του εν ισχύει αθλητικού νόμου δεν εκδίδεται σήμερα, αύριο, μεθαύριο, ένα Δελτίο Τύπου κ. Κοντονή και κ. Συναδινέ, που να έχει επικεφαλίδα... «Αυτοδίκαιη αναστολή της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης της Ε.Φ.Ο.Α.», και περιεχόμενο...... «με απόφαση του γγΑ κ. Ιούλιου Συναδινού αναστέλλεται αυτοδικαίως ηειδική αθλητική αναγνώριση  της  Ε.Φ.Ο.Α. μέχρις ότου εναρμονίσει το καταστατικό της με τον αθλητικό νόμο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Γ.Γ.Α......»
Μια απορία εκφράσαμε μια ιδέα ρίξαμε.

No comments: