Friday, September 9, 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΟΑ 2016 - Ας τολμήσουμε για μια Διοίκηση που αρμόζει στο Άθλημα



ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΟΑ 2016  - Ας τολμήσουμε για μια Διοίκηση που αρμόζει στο Άθλημα
                                                   
Το 2004 με την συμμετοχή μας είχαμε υποστηρίξει όσα παρακάτω αναφέρονται.
ΕΚΛΟΓΕΣ  ΕΦΟΑ 2004   -  ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΓΙΑ ΑΛΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ !
Είναι διαπιστωμένο γεγονός, ότι το επίπεδο του αθλήματος της αντισφαίρισης στην Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά του διεθνούς μέσου όρου τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και στην διάδοση του μεταξύ των νέων (και όχι μόνον) για άθληση και υγεία.
Στην κοινή μας επιθυμία και προσπάθεια για την ανύψωση του επιπέδου αυτού είναι απαραίτητο να τεθούν σαν δεσμευτικοί και άμεσοι στόχοι της νέας Διοίκησης ορισμένες βασικές και συγκεκριμένες βελτιώσεις.
1.            Διοικητικό Συμβούλιο που να λειτουργεί με προσήλωση και σεβασμό στο Καταστατικό, με πνεύμα ομαδικό, με ανάπτυξη πρωτοβουλιών, με διαφάνεια στους τρόπους λήψης και υλοποίησης αποφάσεων και απαραίτητα την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.
2.            Διεύθυνση διοικητικού προσωπικού που να δραστηριοποιείται αποδοτικά με σεβασμό στις απόψεις όλων των Μελών-Σωματείων, κάτι που δεν εφαρμόζεται μέχρι τώρα.
3.            Τεχνική Διεύθυνση με αυτόνομη, ευέλικτη, αποτελεσματική λειτουργία και  πραγματική εποπτεία της αθλητικής δραστηριότητας, θέσπιση κανόνων για πρακτικά προγράμματα βασικής εκπαίδευσης νέων παιδιών, ανίχνευσης ταλέντων, αγωνιστικής εξέλιξης επίλεκτων αθλητών, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης προπονητών.
4.            Επαναλειτουργία κέντρου προπόνησης υψηλών προδιαγραφών με στόχο την ανάπτυξη παικτών υψηλού διεθνούς επιπέδου και υποστήριξη της προετοιμασίας και λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων Νέων, Ανδρών και Γυναικών, με πνεύμα ομαδικό, μέσω του συγχρωτισμού και της συνεργασίας των αθλητών.
5.            Ουσιαστική αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας με αναδιάρθρωση των Ενώσεων και ενθάρρυνση ηθική και υλική των Σωματείων –Μελών τους.
6.            Εμπέδωση θεσμών και Κανονισμών για βελτίωση της οργάνωσης και εντατικοποίηση της εθνικής αγωνιστικής δραστηριότητας σε όλες τις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Νέων και Βετεράνων.
7.            Τακτική διεξαγωγή ετήσιου διασυλλογικού πρωταθλήματος.
8.            Εμπέδωση της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση, περιστολή διοικητικών δαπανών και αυστηρή εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας  για την κατανομή των οικονομικών πόρων, ώστε να κατευθύνονται κυρίως στις ανάγκες του αθλήματος.
9.            Ανάπτυξη της συνεργασίας με τον ιδιωτικό φορέα (χορηγούς) για την εξεύρεση οικονομικών πόρων.
10.        Προβολή του αγωνίσματος μέσω των Μ.Μ.Ε.

Το 2008 είχαμε υπενθυμίσει και υποστηρίξει τα παρακάτω
Η  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ  ΑΛΜΑ  ΜΠΡΟΣΤΑ  ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ  ΖΩΝΤΑΝΗ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΑΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΔΕΣ  ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ  ΜΕ  ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ !

Το 2007 παρά την ήττα της Εθνικής ομάδας από τα Σκόπια καταφέραμε να νικήσουμε τη Ζιμπάμπουε και να μη υποβιβαστούμε στην Γ’ Ευρωαφρικανική Ζώνη, τότε ακούγονταν υποσχέσεις δημιουργίας προϋποθέσεων, ώστε να ανακάμψουμε.
Την φετινή χρονιά (2008), μετά την ήττα μας από την Ουγγαρία κατρακυλήσαμε στην Γ’ Ευρωαφρικανική Ζώνη, σήμερα ακούγονται υποσχέσεις πως χτίζεται Εθνική ομάδα με προοπτική δεκαετίας.
Στο Fed Cup εδώ και καιρό κολλημένοι στην Γ’ κατηγορία…
·   Διαφαίνεται πλέον καθαρά η συρρίκνωση του Αθλήματος και ο πλήρης υποβιβασμός.
·   Απουσιάζει το πραγματικό ενδιαφέρον και η στήριξη προς αθλητές και Ομίλους.
·   Εξαντλείται ο “δυναμισμός” της σημερινής Διοίκησης στην στείρα εξυπηρέτηση      προσωπικών συμφερόντων και όχι προς το κοινό όφελος.
·   Όσα λόγια και υποσχέσεις προσφέρονται, σπανίως τηρούνται.
Η γερασμένη σε στόχους και οράματα Διοίκηση της Ομοσπονδίας των τελευταίων χρόνων, έχει διαγράψει τον κύκλο της.
Ας μην φτάσουμε στο σημείο το ελληνικό τένις να διαγραφεί από τον διεθνή χάρτη …
Όλοι οι φίλοι του Αθλήματος πιστεύουμε πως η σημερινή κατάντια δεν μας αρμόζει.
Αγωνιούμε για το μέλλον του Αθλήματος και των αθλητών.
Μοχθούμε για την ανάπτυξη του τένις και είναι άδικο οι προσπάθειες να ακυρώνονται από μια ελλειμματική λειτουργία της Ομοσπονδίας.
Το τένις είναι υπόθεση όλων των Φίλων του και οφειλόμενη υποχρέωση μας είναι να εμπιστευόμαστε και αναδεικνύουμε τους πιο άξιους εκπροσώπους στη Διοίκηση.
Στην κοινή μας επιθυμία και προσπάθεια για την ανύψωση του επιπέδου του Αθλήματος είναι απαραίτητες ριζικές αλλαγές με βασικούς στόχους την αποδοτική και με σεβασμό στις απόψεις όλων των Μελών-Σωματείων δραστηριοποίηση της Διοίκησης, αποτελεσματική λειτουργία Τεχνικής Διεύθυνσης για όλα τα προγράμματα αγωνιστικής δραστηριότητας, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, ανάπτυξη παικτών υψηλού διεθνούς επιπέδου και υποστήριξη της προετοιμασίας και λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων με την δημιουργία κέντρων προπόνησης υψηλών προδιαγραφών, ουσιαστική αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας, κατανομή των οικονομικών πόρων κυρίως στις ανάγκες του αθλήματος, ανάπτυξη της συνεργασίας με τον ιδιωτικό φορέα (χορηγούς), προβολή του αγωνίσματος μέσω των Μ.Μ.Ε.
Το ελληνικό τένις παραμένει ζωντανό. Ζει στις καρδιές των αθλητών και Φίλων του, που το υπηρετούν  με αγάπη, αφοσίωση και κυρίως χωρίς προσωπικά οφέλη.
Με γνώμονα την εξάλειψη όλων των αρνητικών φαινομένων (αλαζονείας, αδιαφάνειας φατριασμών, ολιγωρίας), που δυστυχώς χαρακτηρίζουν ακόμα τις Διοικήσεις στον τόπο μας, ας προσφέρουμε συντονισμένα τις δυνάμεις μας για να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΟΑ 2016. 
Ας αναλογιστούμε με βάση όσα παραπάνω διατυπώνονται και παραμένουν επίκαιρα,          τι συμβαίνει σήμερα, 12 χρόνια μετά και παραπάνω από 20 χρόνια διοικητικής μοναρχίας.

Καθηλωμένοι στα ρηχά, με ελάχιστες εξαιρέσεις μεταρρυθμίσεων και βελτιώσεων που βοηθούν το Άθλημα δειλά, μόνο για να επιβιώνει,
με απατηλά οράματα, που στοιχειώνουν την καλλιέργεια του αγωνιστικού αθλητισμού, με απαξίωση μιας στοιχειώδους τουλάχιστον υποστήριξης σε αθλητές, που έχουν τα φόντα να προχωρήσουν μπροστά και τελικά αυτοϋποστηρίζονται, ή επιλέγουν την σημαία άλλης Πατρίδας για την συμμετοχή τους και πετυχαίνουν να διακρίνονται,
με στρεβλή υποστήριξη του πραγματικού αθλητή, που διεκδικεί μόρφωση και αθλητισμό,
με λειτουργία του μοντέλου Διοίκησης της ενός ανδρός αρχής, του καριερίστα και αριβίστα,   
με επίκληση το άλλοθι του μνημονίου και την πενιχρή πλέον επιχορήγηση από την Πολιτεία, που πλούσια δινόταν και αλόγιστα σπαταλιόταν στα χρόνια της ευφορίας,
με συντήρηση αρνητικών νοοτροπιών και χαμηλού επιπέδου συνεργασίας,
με φρούδες ελπίδες για όσα πληθωρικά διεκδικούνταν, ουδόλως όμως πλέον μπορούν να εκπληρωθούν, με αποκορύφωμα την καθόλα αρνητική εξέλιξη οικονομικού αποκλεισμού, αποτέλεσμα αρνητικών συμπεριφορών, που χρόνια τώρα με την ανοχή μας έχει καταφέρει η ΕΦΟΑ να συντηρήσει και να εμπεδώσει ως τρόπο λειτουργίας της.

Ο Α.Ο.Α. Πατρών δηλώνει παρών στην ανάδειξη νέου Δ.Σ και εκπροσώπου στην ΕΟΕ, συμμετέχει στην προσπάθεια για να ανατραπεί ένα χρονίζον καθεστώς, προσδοκώντας στο ενδιαφέρον για επιλογές άξιων εκπροσώπων των Σωματείων,  με κατάθεση απόψεων για μια ειλικρινή και σοβαρή συνεργασία, για δημιουργία μιας δυναμικά λειτουργούσας διάδοχης Διοίκησης, όπως πραγματικά αρμόζει στο Άθλημα.
 
   Ο Πρόεδρος,  Γιώργος Ανδρουτσέλλης

No comments: