Tuesday, August 9, 2016

Αντί να δίνεις 50.000 σε αθλητές που κυνηγάς ....απολαμβάνεις τους κόπους σου! Ετσι ειναι οι ικανοί κ Ζαννιά1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016: Διπλός θρίαμβος στο Ρίο

 
Ανεπανάληπτες στιγμές για την ελληνική κωπηλασία στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Και τα δυο ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν κατά την 3η μέρα του προγράμματος κατάφεραν να προκριθούν στους μεγάλους τελικούς των αγωνισμάτων τους και να συμπεριληφθούν στις έξι κορυφαίες βάρκες του κόσμου.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε από τα κορίτσια του διπλού σκιφ την Σοφία Ασουμανάκη και την Κατερίνα Νικολαϊδου. Οι δυο παγκόσμιες πρωταθλήτριες ξεκίνησαν στον ημιτελικό από την 3η θέση ενώ στα 1000μ. είχαν πλασαριστεί στην 2η . Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη αφού στα τελευταία 500μ. ανέβασαν ακόμη περισσότερο ρυθμούς για να τερματίσουν στην 1η θέση με 6:51.99 και να πάρουν θριαμβευτικά την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Πέμπτης (16:04 ώρα Ελλάδας). Δεύτερη τερμάτισε η βάρκα της Λιθουανίας που προπορεύονταν σε όλη την κούρσα με 6:52.46 και Τρίτη αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών με 6:52.92. Τον τελικό συμπληρώνουν ακόμη οι Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία. «Πραγματικά δεν ξέρω τι έγινε μέσα στην κούρσα. Τα δώσαμε όλα και παλέψαμε για αυτή την πρόκριση . Είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι ευτυχισμένη» τόνισε η Κατερίνα Νικολαϊδου.

Μεγάλη κούρσα και θριαμβευτική στιγμή και για την τετράκωπο άνευ ελ βαρών των ανδρών που έκανε το όνειρο πραγματικότητα και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης (16:44 ώρα Ελλάδας).
Οι Σπύρος Γιάνναρος, Στέφανος Ντούσκος , Γιάννης Πέτρου και Παναγιώτης Μαγδανής αν και πλήρωμα μόλις λίγων ημερών λειτούργησαν με εμπειρία δεκαετίας πήραν από το ξεκίνημα της κούρσας την 3η θέση και την κράτησαν ως την γραμμή τερματισμού κάνοντας όλη την ελληνική κωπηλατική οικογένεια και όχι μόνο να πανηγυρίζει έξαλλα.

Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:23.95 πίσω από την Ελβετία που τερμάτισε σε 6:17.85 και την Δανία που σημείωσε χρόνο 6:19.62 . Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη οι Ν. Ζηλανδία, Ιταλία και Γαλλία.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου αμέσως μετά την κούρσα: 
«Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι θα φτάσουμε στον τελικό και είμαστε ενθουσιασμένοι. Μοιάζει με όνειρο. Τίποτε άλλο. Είχαμε μόλις μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες . Δώσαμε ότι είχαμε για να πάμε καλά . Ο προπονητής μας πίστεψε σε μας και στη βάρκα μας. Μετά τη Λουκέρνη, πίστεψα ότι οι Ολυμπιακοί είχαν τελειώσει για μένα. Μετά είδα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό. Πετύχαμε ότι καλύτερο έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια»

Τη σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 10 Αυγούστου η βαριά τετράκωπος των ανδρών με τους Γιάννη Τσίλη-Γιώργο Τζιάλλα-Γιάννη Χρήστου-Διονύση Αγγελόπουλο να αγωνίζονται στον ημιτελικό με στόχο μια θέση στον μεγάλο τελικό. Η ελληνική βάρκα θα αγωνιστεί στον 2ο ημιτελικό στις 15:30 ώρα Ελλάδας με αντιπάλους τις Ρωσία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιταλία και Νότιο Αφρική με στόχο βέβαια την κατάκτηση της μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στον μεγάλο τελικό. 
Και η σπουδαία αυτη κούρσα θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2.

No comments: