Thursday, June 18, 2015

Πακέτο με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ!!! Μήπως ηρθε η ώρα και για τον δικό μας?

Ποδόσφαιρο τέλος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο τμήμα κάθε 15 ημέρες και καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, ήταν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν από τον ανακριτή στον Β. Μαρινάκη μετά την απολογία του την Πέμπτη για την πολυκροτη υπόθεση της  «εγκληματικής οργάνωσης».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έμεινε για περίπου επτά ώρες στο γραφείο του Γ. Ανδρεάδη και αφού ολοκλήρωσε την απολογία του, ο ανακριτής από κοινού με τον εισαγγελέα του ανακοίνωσαν την επιβολή των παραπάνω περιοριστικών όρων.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρινάκης αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Μετά από την εξέλιξη αυτή θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου και στενό συνεργάτη του Β. Μαρινάκη, Γιάννη Βρέντζο να είναι ο πιθανότερος για να λάβει το χρίσμα.

Sunday, June 14, 2015

Το Τένις στην Ελλάδα: Μια θλιβερή πραγματικότητα!

Από αύριο 15 Ιουνίου, ξεκινά στην Κόρινθο το τουρνουά «ΠΑΥΛΕΙΑ» για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Όμιλο Αντισφαίρισης Κορίνθου. Τουρνουά με χρηματικά έπαθλα, σπανίζουν πλέον στην Ελλάδα. Μικρή σημασία έχει το πενιχρό ύψος των επάθλων.
Εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι ο όμιλος από το υστέρημά του, έβαλε για άλλη μια φορά εν μέσω κρίσης χρηματικά έπαθλα, απλά, γιατί σέβεται τους αθλητές, όπως έκανε πριν λίγο καιρό και ο όμιλος Αθηνών. Κάτι που δεν κάνει συστηματικά η Ομοσπονδία του αθλήματος. Η ομοσπονδία διαχρονικά απούσα. Η συμμετοχή της και η προσφορά της, εξαντλείται στις υπογραφές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της, πάνω στο χαρτί της προκήρυξη του τουρνουά.
Και αν μεν το πενιχρό χρηματικό έπαθλο αντανακλά την οικονομική κρίση, η πενιχρή συμμετοχή αντανακλά την σχέση των αθλητών με την ομοσπονδία.
Είκοσι πέντε (25) συμμετοχές, μόνο. Και επειδή οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, μέσα σ’ αυτή την λίστα των είκοσι πέντε αθλητών, υπάρχουν πενηντάρηδες, σαραντάρηδες αλλά και δεκατεσσάρων και δεκαπέντε ετών. Οι αγωνιστικές ηλικίες από δεκαοκτώ μέχρι και τριαντατριών ετών σήμερα, με πάνω από 250 πολύ καλούς αθλητές, όταν αγωνίζονταν στα juniors, απουσιάζουν.
Αναρωτιέται κανείς, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών έχει γυρίσει την πλάτη στο άθλημα.
Γιατί;
Κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι αδιαφορούν για το άθλημα με το οποίο ανδρώθηκαν, έχυσαν τον ιδρώτα τους τόσα χρόνια μέσα στα γήπεδα, πότε με λύπες και πότε με χαρές, έκαναν φίλους αυτούς που ανταγωνίζονταν και το κυριότερο έφτιαξαν χαρακτήρα νικητή. Αλλού είναι η αιτία αυτού του φαινομένου. Η Ομοσπονδία τους έβλεπε πάντα σαν κόστος, σαν έξοδο, σαν βάρος. Δεν αισθάνθηκαν ποτέ την φροντίδα της. Ωσεί παρόν  στις δυσκολίες της καθημερινότητας τους, παρούσα μόνο,.....«στας εορτάς και τας επαιτίους»
Αυτή η τραγική εικόνα έχει υπεύθυνους. Είναι αθλητικοί παράγοντες με ονοματεπώνυμο. Και δεν είναι άλλοι, από τους ανθρώπους που διοικούν τόσα χρόνια την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Χρόνια τώρα χρησιμοποιούν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων, για οτιδήποτε άλλο, εκτός της ανάπτυξης του αθλήματος και της στήριξης των Ελλήνων αθλητών. Η πολιτεία έχει την ελάχιστη υποχρέωση να ελέγξει την ανταποδοτικότητα των χρημάτων που χορηγεί στις Ομοσπονδίες.
Η Ομοσπονδία του τένις είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις κακής  διαχείρισης. Τα αποτελέσματα αυτής της διαχείρισης πασιφανή. Δεν είναι μόνο η διεθνής ανυποληψία που έχει περιέλθει το άθλημα, αλλά και η προφανής απαξίωσή του, εντός των ορίων της χώρας, όπως καταγράφεται από τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών σε ένα Πανελλαδικό τουρνουά  σαν αυτό της Κορίνθου.
Με μια λέξη....ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
Είναι καιρός κύριοι της Ομοσπονδίας, μετά από είκοσι (20) χρόνια, τα ίδια άτομα...... ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
Είτε δεν μπορείτε, είτε δεν θέλετε να υπηρετήσετε την ανάπτυξη του αθλήματος. Εκείνο που εξυπηρετείτε, είναι μόνο το προσωπικό σας συμφέρον. Αυτό πια, δεν είναι προσφορά στο άθλημα, αυτό είναι επάγγελμα!
Ελπίζουμε αμισθί, όπως ο νόμος ορίζει.
Η Πολιτεία έχει το λόγο.

Thursday, June 11, 2015

Η πλήρη κατάρευση του αθλήματος με πρόεδρο Ζαννιά !

«Παύλεια» 2015 – Αρχική Λίστα Αποδοχής – Ανακοίνωση Ο.Α.Κ.

http://efoa.gr/pauleia-2015-arxikh-lista-apodoxhs-anakoinwsh-o-a-k

Μπορεί να μας πει ΠΟΣΟΙ αθλητές δήλωσαν?

Κατάντια!!!!!!!!


 


Saturday, June 6, 2015

FIFA και Ζαννιάς...........

Είναι να μην πάει η σκέψη σου στον Ζαννιά  ακούγοντας τα γεγονότα της FIFA!
Απο οτι συζητούν ....ΟΛΑ τα  αντέγραψε ..... και ο δικός μας.
Μπορεί να μην είμαστε ποδοσφαιρο ..ΑΛΛΑ ..........ξέρει ο Ζαννιάς πως εξαγοράζονται τα ψυφουδάκια!
Εδω αγώνες...εκεί μπάλες...κτλπ
Να δούμε τον υφυπουργό μας τι θα κάνει!
Ο έλεγχος συνεχίζετε στα γραφεία της ΕΦΟΑ 
Περιμένουμε!!!!!!
Βέβαια αρκεί να βλέπουν τα χρόνια των παχαίων αγελάδων και οχι τα τορινά......
Φυσικά ακόμα και σ αυτά δεν χάσαμε το κουτάλι με το μέλι...
Ετσι δεν είναι δικέ μας!!!!!!