Friday, November 28, 2014

ΑΦΕΛΕΙΑ....... ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ.

Τον Καραμήτρο μπορεί να μην τον ξέρετε....είναι πιθανόν όμως να έχετε ακούσει τη φράση... «που πας ρε Καραμήτρο».
 Ο Καραμήτρος,είμαστε εμείς...μαζί με την αφέλειά του. 
Αφελείς να πιστεύουμε στο αυτονόητο, αφελείς να πιστεύουμε στην νομιμότητα. Κάποιοι θα γελούν μαζί μας. Ένας από αυτούς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Όχι για πολύ όμως, και το ξέρει. Το ξέρει γιατί θα διάβασε το προσχέδιο του νέου αθλητικού νόμου. Εμείς πάντως, αν και δεν μας βλέπεις, σου κουνάμε το μαντήλι.Εμείς, λοιπόν οι αφελείς κ. Ζαννιά, θα επιμείνουμε, ......θα σε ταράξουμε στη νομιμότητα, και θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος.
 Όπως γνωρίζει ο κόσμος του τένις, ο Ζαννιά έχει μηνυθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.Η μόνη που κάνει ότι δεν γνωρίζει, είναι η Γ.Γ.Α. που του έδωσε τα χρήματα.
Θα ενδιαφερθεί, έστω και μετά από δέκα χρόνια, για την τύχη των χρημάτων της;
 Θα λογοδοτήσει άραγε κάποιος δικαστικός λειτουργός,που εδώ και έξι χρόνια η υπόθεση αυτή παραμένει στο στάδιο της ανάκρισης; 
Τι ρωτάμε τώρα και μεις, οι αμετανόητα αφελείς. Κι´όμως, όλα έχουν την εξήγησή τους.

Διαβάστε το βιογραφικό της κ. Γιαννακίδου που κρέμεται στο site της Γ.Γ.Αθλητισμού.

Όπως γνωρίζετε, τα βιογραφικά τα γράφουμε οι ίδιοι, και συνεπώς η ευθύνη για τα γραφόμενα είναι προσωπική.

 

Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Βιογραφικό


Κυριακή Γιαννακίδου
Γεννήθηκε στη Μαρίνα Νάουσας. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Για 20 χρόνια δίδαξε κλασικό αθλητισμό στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ για πολλά χρόνια εργάστηκε και στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Υπήρξε Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στο μήκος και τα 100 μέτρα. Το 2001-2004 ήταν συνεργάτης της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης προπονώντας στη φυσική κατάσταση τη μεγάλη μας πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου και το κλιμάκιο Βόρειας Ελλάδας. Υπήρξε, επίσης, προπονήτρια στον Α.Σ. ΠΑΟΚ, στον Α.Σ. Άρη και στην Εθνική Ομάδα Στίβου. Είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θέρμης. Ομιλεί 4 γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά. Έχει παρουσιάσει σε συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες και τον τύπο εισηγήσεις με θέματα τη γυναίκα-πολίτη, γυναίκα-αθλήτρια και το ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Να θυμίσουμε στην κ. Γιαννακίδου για να μην αρχίσει τα ... «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», και να μάθουν και οι αναγνώστες, ότι είναι με επίσημο τρόπο ενημερωμένη για τα «έργα και τις ημέρες» του παλιού της εργοδότη.
 Γι’αυτό λοιπόν «κυρία» μου δεν ασχοληθήκατε ποτέ με τα οικονομικά σκάνδαλα του τένις; Όχι μόνο δεν ασχοληθήκατε, αλλά τα συγκαλύψατε κιόλας,αφού ενώ ενημερωθήκατε δεν αντιδράσατε.
Απίθανο αυτό που συμβαίνει....όπου να κοιτάξεις, πέφτεις πάνω σε διαπλοκή!!
Τελειώνοντας, μια συμβουλή για σας κ. Γιαννακίδου.Αν σκέπτεστε να παραιτηθείτε για να συμμετάσχετε στις εκλογές, η συμβουλή μας είναι να πάρετε για τρεις τέσσερις μήνες ακόμα το μισθός σας, γιατί.....κάποια στιγμή για όλους μπορεί να ισχύσει το.... «που πας ρε Καραμήτρο».
Άντε παιδιά να τελειώνουμε, να ξεβρομίσει ο τόπος.

Tuesday, November 25, 2014

Στα κεντρικά της Εθνικής τράπεζας οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές !!!! Katalaba;inete POIOS toyw odhghse eke;i!

Στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Τράπεζας βρέθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι αθλητές της προολυμπιακής ομάδας κωπηλασίας συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους προκειμένου να συναντήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά.
Η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για στήριξη του προγράμματος «Υιοθέτηση Αθλητών» για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ...
Δείτε περισσότερα

Ολοι αυτοί οι αθλητές δεν ήταν ΟΛΑ τα ταλέντα της Ελλάδος που επέλεξαν να πάνε στην κωπηλασία!
Ηταν ο πρόεδρος τους, που τους ετοίμασε το σύνολο του αγωνιστικού αθλλητικού  περιβάλλοντος δηλ προπονητή υψηλού επιπέδου,αθλητικό περιβαλλον προετοιμασιών,γιατρό,φυσιοθεραπευτή οργάνωση κτλ 
 
Και επειδή και ο Ζαννιάς τα έκανε ΟΛΑ αυτά..... φταίνε οι αθλητές μας και γι αυτό είμαστε στον πάτο !
Κλασική απάντηση του Ομοσπονδηάρχη μας.......

Sunday, November 23, 2014

Αφιερωμένο σ αυτόν που κομπάζει για την πολύχρονη παρουσία του στο Ελληνικό τένις!

Μια φωτογραφία που θα κοσμεί την ιστορία του θεσμού του Davis Cup, και θα μπει στην τεράστια συλλογή του κορυφαίου όλων!

Για να καταλάβεις κυριε Πρόεδρε,ποιοί είναι οι ικανοί άνθρωποι!!!!!!!!!

Saturday, November 15, 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΑΝΔΡΙΑΝΕ

Μετά το αποκαλυπτικό άρθρο του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού στο τεύχος  61 του περιοδικού HOTDOC, βασισμένο στις  καταγγελίες της υπαλλήλου της Γ.Γ.Α. κας  Θεοδωροβίας Πλακά, φαίνεται πως, τα σκάνδαλα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχουν τελειωμό. 
 Σύμφωνα  με το παρακάτω  έγγραφο  του  Υφυπουργού  Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανού   (Α.Π : 242/10.11.1014 – ΕΠΕΙΓΟΝ) προς την Διεύθυνση  Αγωνιστικού Αθλητισμού του Υπουργείου του, ζητείται ο επανέλεγχος της μοριοδότησης των αθλητών και αθλητριών για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Προφανώς υπάρχουν καταγγελίες, οι οποίες στη κρίση του Υπουργού μοιάζουν  να είναι ισχυρές.
 Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την υπόδειξη εκ μέρους του, ενδεικτικά όπως λέει, έξι Ομοσπονδιών προς έλεγχο;
 Το θέμα είναι σοβαρό και μεγάλο. Αν αποδειχθούν οι καταγγελίες, θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι Ομοσπονδίες. Οι Ομοσπονδίες είναι η πρωτογενής πηγή στοιχείων που έρχονται στη Γ.Γ.Α. , ώστε αφού ελεγχθεί η γνησιότητά τους, να χορηγηθούν οιμοριοδοτήσεις σε όσους  με το «ευ αγωνίζεσθαι» τις δικαιούνται.  Αυτά θεωρητικά, γιατί στην πράξη τα πράγματα γίνονται διαφορετικά, όπως σαφώς παραδέχεται ο κ. Ανδριανός με το επίσημο έγγραφό του.  
Διαβάστε, και ...θαυμάστε.
Το έγγραφο του Υπουργού με χαρακτηρισμό  ΕΠΕΙΓΟΝ, απευθύνεται στον Προιστάμενο της  Διεύθυνσης  Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α. κ. Πρόδρομο Τσολακίδη και του λέει,... «Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών μου εγγράφων  προς την Διεύθυνσή σας-επί προισταμένου  κ.Τ.Ζαχαρόπουλου-επανέρχομαι και σας καλώ επειγόντως να προβείτε στον επανέλεγχο, ως προς την πλήρωση των κατά νόμο προϋποθέσεων, των εισηγήσεών σας προς την ιεραρχία για την εγγραφή αθλητών και αθλητριών όλων των αθλημάτων στους ειδικούς πίνακες της Γ.Γ.Α.» Συμπεραίνουμε ότι ο κ. Τσολακίδης αντικατέστησε πρόσφατα τον κ. Ζαχαρόπουλο, και σωστά ο Υπουργόςστοχοποιεί ποιος έχει την ευθύνη. Ο αντικατασταθείς λοιπόν κ. Ζαχαρόπουλος, Προϊστάμενός της πιο πάνω Διεύθυνσης  αντί να «κατουρήσει στα παντελόνια» του, και να εκτελέσει τις εντολές του κ. Ανδριανού.......γράφει τον Υπουργό, «εκεί που δεν πιάνει μελάνι»
Αυτό ακριβώς μας λέτε ότι έκανε, κ. Ανδριανέ.
 Ποσώς μας ενδιαφέρει ο υπάλληλος Ζαχαρόπουλος. Εκείνο που μας ενδιαφέρει, είναι η νοοτροπία που κουβαλάει αυτός ο «κύριος» και δυστυχώς την ίδια νοοτροπία έχουν οι περισσότεροι υπάλληλοι στη Γ.Γ.Α.. Θεωρούν ότι είναι «κράτος εν κράτει». Θυμηθείτε την υπαλληλίσκη που επέπληττε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,θυμηθείτε και τον άλλο τον «έγκριτο νομικό», που ανερυθρίαστα μας έλεγε από τηλεοράσεως, ότι πήρε τον Ιωαννίδη και πήγαν στον Υφυπουργό των Οικονομικών και του ζητούσαν να νομοθετήσει, ώστε να μην επιστραφούν τα χρήματα στο κράτος, που είχαν αχρεωστήτως καταλογισθεί σε ένα μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της Γ.Γ.Α.. Εκεί φθάσαμε, και δεν βρέθηκε ένας να του τραβήξει το αυτί.
Κύριε Ανδριανέ, ο σεβασμός που δεν σας έδειξε ο συγκεκριμένος υπάλληλος, κερδίζεται, και υπ’ αυτή την έννοια, για την νοοτροπία των υφισταμένων σας, δεν είστε άμοιρος ευθυνών. Αλήθεια, τον στείλατε στο πειθαρχικό για την ασέβεια που έδειξε στο πρόσωπό σας, με το να μην εκτελέσει τις εντολές σας; Αμφιβάλλουμε,....και ξέρετε γιατί, γιατί αντί να επιβάλλετε τους δικούς σας
κανόνες διοίκησης, γίνεσθε μέρος του προβλήματος, προσχωρώντας στη διαχρονική  αυτή νοοτροπία, νοοτροπία κλίκας. Αυτό ακριβώς γίνεται, χρόνια τώρα. Την ίδια νοοτροπία υπηρέτησαν και όλοι οι προκάτοχοί σας, Λιάνηδες, Έξαρχοι, Ορφανοί, Δουβήδες, Κουκοδήμοι, Ιωαννίδηδες (αυτός δύο φορές γιατί ήταν καλός, προσοχή στον τόνο), Μπιτσαξήδες, καθώς και λοιποί συγγενείς, Κουτλιάνηδες, Μεντεσίδηδες και άλλοι, των οποίων ουκ έστι αριθμός, που αντί να προστατεύουν το δημόσιο χρήμα, «έκαναν πάρτυ» μαζί με ημέτερους Ομοσπονδιάρχες. Μια κατηγορία μόνη, η σημερινή Γ.Γ.Α. κ.Γιαννακίδου, γιατί έχουμε βάσιμες υποψίες αν ο κόσμος ξέρει, ποιος είναι σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.....
Κύριε Υφυπουργέ, προίστασθε μιας αμαρτωλής δημόσιας υπηρεσίας. Οι μέρες σας, οι πολιτικές, λιγοστεύουν. Θα κάνετε κάτι για την υστεροφημία σας; Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι υπάλληλοι πατριώτες, που υπερασπίζονται τον όρκο τους και την τιμή των Ελλήνων, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους. Οι υπάλληλοι αυτοί, δυστυχώς λίγοι, αντιστέκονται ηρωικά στη διαφθορά και στα εκφυλιστικά φαινόμενα της εξουσίας, πάντα με προσωπικό τίμημα. Άλλους τους  υποβαθμίζουν με μεροληπτική ανηθικότητα, άλλους με προσωρινή παύση και στέρηση μισθού εν μέσω κρίσης,  και όλα αυτά γιατί καταγγέλλουν την διαφθορά. Το παράδοξο, για άλλη μια φορά στο ελληνικό γίγνεσθαι, είναι ότι, ενώ οι υπάλληλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι οι προστατευόμενοι των εκάστοτε  Υπουργών, Υφυπουργών και Γενικών Γραμματέων, που με την τιμιότητα και το θάρρος τους θα έπρεπε να τους βοηθούν να μην παραβαίνουν τον όρκο που έδωσαν, όταν ανέλαβαν θέση στην εκτελεστική εξουσία, τελικά, είναι αυτοί που τιμωρούνται και κυνηγιούνται.  
Εν προκειμένω...Συγχαρητήρια κύριε Ανδριανέ.

Ακολουθεί το έγγραφο του κ.Ανδριανού.

Για όσους δεν έτυχε να διαβάσετε στο HOTDOC το άρθρο για την Γ.Γ.Α.,
μπορείτε να το διαβάσετε διαδικτυακά στη διεύθυνση.

Σελίδες 39-45

Thursday, November 13, 2014

Με 20 αθλητές το νεο κοινοβιο ...............Ζαννιά σταμάτα τις εργολαβίες μέσα από το τένις και ΚΟΙΤΑ την οργάνωση του αθλήματος!

Με 20 αθλητές το νεο κοινοβιο
Με την συμμετοχή 20 αθλητών κι αθλητριών ξεκινάει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου το δεύτερο προπονητικό κοινόβιο της νέας σεζόν στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Οι αθλητές κι αθλήτριες που επιλέχθηκαν θα παραμείνουν για κοινή προετοιμασία έως τις 23 Νοεμβρίου υπό τις οδηγίες του τεχνικού συμβούλου Τζιάνι Ποστιλιόνε και των ομοσπονδιακών προπονητών Σάκη Αθανασιάδη, Τόλη Παλαιοπάνου, Χρόνη Βλασταρίδη και Κώστα Κοντομανώλη.
Αναλυτικά οι 20...

Δείτε περισσότερα

Οποτε δουλέψτε και ζητήστε από τον Καπράλο να βρει κανένα χορηγό ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΝΙΣ! 
Γιατί εσεις το μόνο που θέλετε είναι ο τίτλος !

Sunday, November 9, 2014

Πολυπράγμων

Πέρασαν χρόνια και καιροί για να καταγγελθεί ο Θωμάς Μεντεσίδης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και στενός συνεργάτης του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, πως την εποχή της παντοδυναμίας του μετείχε σε 23 (!) Επιτροπές της ΓΓΑ. «Οπως προκύπτει από πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Θωμάς Μεντεσίδης είχε έμμισθη σχέση με 23 Επιτροπές της ΓΓΑ!
Ο Γιάννης Ιωαννίδης αντί να ελέγξει αυτά τα πορίσματα, επιδίωξε να με εκδιώξει από την υπηρεσία», δήλωσε στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis» η υπάλληλος της ΓΓΑ Θεοδωροβία Πλακά.
 Ο πολυπράγμων και ταλαντούχος κ. Μεντεσίδης, που δεν το έκρυβε, αλλά το παραδεχόταν ανοιχτά, ότι «επί Ορφανού γέμισε η τσέπη μου λεφτά», είναι προ πολλού συνταξιούχος.
 Κανείς δεν τολμά να τον αγγίξει, γιατί αν αρχίσει να... κελαηδάει, τότε θα χάσουν τον ύπνο τους πολλοί...

Saturday, November 8, 2014

Κοντά έιμαστε..............Οσους και να θέλουν να τους διώξουν ...στο τέλος θα πέση σαν οριμο φρούτο ο δικός μας!

Σε σοβαρές καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας προχωρά ο Σπύρος Μουζακίτης, δεκαπέντε μήνες μετά την παραίτησή του.
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, τονίζει πως θεωρεί ότι η ρύθμιση τον Ιανουάριο του 2013 του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη του τύπου «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε».
Και αυτό, όπως σημειώνει, ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.
Ακόμα, προσθέτει ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη.
Επίσης, επισημαίνει πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».
Επιπλέον, αναφέρει ότι σχέδιο νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει.
Επίσης, υποστηρίζει ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια, ενώ εκτιμά ότι η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες».

Friday, November 7, 2014

Φανταστείτε να έχει δημιουργήσει ενα ετήσειο αγώνα και παράλληλα μια ανάλογη δράση.......................






Το κακό του Ζαννιά  ήταν, είναι και θα είναι, μια θέση για να βγάζει τζάμπα τον επιούσιο του.
Τι εννοούμε.
Είναι πρόεδρος της ΕΦΟΑ και 
αντιπρόεδρος Αθήνας 2004
και Αντιπρόεδρος Ολυμπιακού Κέντρου.
Αντί να δει το μέλλον του αθλήματος μέσα από τις καινούργιες εγκαταστάσεις έτρεχε να κάνει Ολυμπιακά έργα που ο νόμος τ απαγόρευε γι αυτόν.
Φυσικά εάν δεν ήταν στο τένις ολυμπιακό έργο δεν θα έβλεπε ούτε στον ύπνο του και φυσικά κανένα έργο απ αυτά που έκανε στην θητεία του ως πρόεδρος.
Το θέμα είναι ότι παράλληλα με την δική του επιβίωση δεν είδε το τένις!
Τι τον πείραζε να διεκδικήσει τις εγκαταστάσεις ώστε να δημιουργηθεί στο κέντρο ένα οικονομικό όφελος για το άθλημα και φυσικά υποδομή για προπόνηση των αθλητών απ όλη την Ελλάδα που σε τακτές ημερομηνίες θ απολάμβαναν την ομοσπονδιακή προπόνηση.
Το τί έκανε το είδαμε 
Πήρε τα λεφτά των συλλόγων και εάν δεν γινόταν η ερώτηση στην βουλή δεν θα τα έδινε.
Και φυσικά ακόμα δεν τα πήραν όλοι. 
Δεν συνεχίζω γιατί καταλάβατε γιατί δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ άθλημα όσο ο πρόεδρος θα αγωνιά για την προσωπική του επιβίωση ιδίως σήμερα που τα τεχνικά έργα έγιναν για λίγους που έχουν τις ανάλογες θέσεις.

Καλό Σαββατοκύριακο με το χαμένο όνειρο του ελληνικού τένις