Sunday, March 31, 2013

Αδιαφανείς και διαβλητές κληρώσεις

Δεν μας έλειπε η ανοργανωσιά και η προχειρότητα!
Οι συνεχείς  αναθέσεις σε κολλητούς και κουμπάρους!
Η προχειρότητα των αγώνων!
Η έλλειψη ενημέρωσης των αποτελεσμάτων .τυχαίο? Δεν νομίζω!
Έχουμε και τις αδιαφανείς και διαβλητές κληρώσεις ....

Σύνελθε κόκορα!!! βράζει το καζάνι..
Δικαιολογίες ότι όλοι οι άλλοι φταίνε και εσύ είσαι η Παναγιά ΜΟΝΟ γέλιο προκαλεί.
Άνθρωποι του τένις.... σώστε το άθλημα .

Οι φόροι του Ελληνικού λαού στο χάος της ΕΦΟΑ

Η ΕΦΟΑ χρηματοδοτείτε από τους φόρους του Ελληνα φορολογούμενου για να μας παριστάνει ένας κόκορας ότι είναι πρόεδρος.
Εδώ ταλανίζετε ένα άθλημα Χρόνια και Χρόνια και αυτός, το κοτέτσι του με τους εκβιασμούς του και την ευτελή δόλια αδιαφορία για τους αθλητές του.
Κύριοι του ΔΣ είστε συνυπεύθυνοι.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες 
Εγκληματείτε !!!

Έλλειψη σοβαρότητας με αιωρούμενες μεταρρυθμίσεις

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου !
Το πρόγραμμα φάντασμα.... και 1000 αθλητές περιμένουν για να προγραμματίσουν την αγωνιστική τους χρονιά.
Μα αφού δεν ξέρετε να κάνετε πρόγραμμα τι το ξεκινάτε?
Με παιδιά έχετε να κάνετε ,που αφήνουν τα μαθήματα τους και τρέχουν μέσα στο κρύο να προπονηθούν για να είναι έτοιμοι για τον αγώνα τους.
ΠΟΤΕ θα καταλάβετε ότι έχετε απέναντι σας παιδιά?
Τι σαδισμός είναι αυτός!
Επιτέλους !!!!

Sunday, March 24, 2013

Ηγέτις ή όμηρος η ΕΟΕ;


Ηγέτις ή όμηρος η ΕΟΕ;

 Αύριο Δευτέρα στα ελληνικά ολυμπιακά ανάκτορα της οδού Βικέλα στο Χαλάνδρι εκλέγεται η νέα ηγεσία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα κρατήσει το τιμόνι της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι εκλογές όμως στην κορυφαία αρχή του ελληνικού αθλητισμού διέλαθαν της προσοχής τόσο των ΜΜΕ όσο και του συνόλου του αθλητικού κόσμου. Η αδιαφορία αυτή καταδεικνύει την έκπτωση της αξίας του ηγετικού θεσμού του ελληνικού αθλητισμού στα μάτια όσων (υποτίθεται) ότι καθοδηγεί και των οποίων τα συμφέροντα (υποτίθεται) εκφράζει. Ενός θεσμού για τον οποίο, πριν από λίγα χρόνια, υπήρχαν σκέψεις για προτάσεις για μετατροπή του στο μεγάλο αφεντικό του ελληνικού αθλητισμού κατά τα πρότυπα της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής (CONI).

Οι εξελίξεις στην ΕΟΕ ελάχιστα φαίνεται να συγκινούν όσους (αθλητές, προπονητές, παράγοντες) δίνουν την καθημερινή μάχη στα γήπεδα και στα γυμναστήρια για να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και των δραματικών περικοπών στις επιχορηγήσεις. Π.χ., τους κολυμβητές και τους πολίστες εθνικών ομάδων που ξεσπιτώθηκαν για πολλές εβδομάδες από το κολυμβητήριο του Ζαππείου που ανήκει στην ΕΟΕ, επειδή η τελευταία δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το πετρέλαιο για τη θέρμανση της πισίνας. Και όμως είναι η ίδια η ΕΟΕ που, όπως κατήγγειλε πρόσφατα το επί σειρά ετών μέλος της και νυν γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής, «τηρεί σιγήν ιχθύος για τη διακοπή της χρηματοδότησης του αθλητισμού» ενώ την ίδια ώρα «βγάζει ανακοινώσεις ικανοποίησης για το θετικό, αλλά δειλό και κολοβό νέο αθλητικό πλαίσιο για τα κίνητρα των ελλήνων αθλητών».

Η στάση αυτή της ηγεσίας της ΕΟΕ δημιουργεί συνειρμούς για τις πολιτικές δεσμεύσεις της που την εμπόδισαν να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τη ματαίωση της περιστολής των επιχορηγήσεων για τον αθλητισμό και έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς να κάνουν λόγο για ομηρεία της.

Την ίδια ώρα σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας βρίσκεται ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μοναδικός υποψήφιος στις αυριανές εκλογές για τη θέση κ. Σπύρος Καπράλος λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της μαύρης αγοράς εισιτηρίων. Η ΕΟΕ με ψήφους των προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία μελών της ολομέλειας τον αθώωσε ( το ίδιο έκανε και στον δικό μας κόκορα όταν τον πήγαν οι σύλλογοι για το ασυμβίβαστο ), όμως η ΔΟΕ έχει κάνει ξεκάθαρο σε απόφασή της ότι αν οι εθνικές ολυμπιακές δεν πάρουν μέτρα κατά όσων είχαν συμμετοχή στο σκάνδαλο τότε δύναται η ίδια να αποφασίσει την τιμωρία τους και να μην τους κάνει δεκτούς στις διοργανώσεις της 
(Θερινοί και Χειμερινοί Ολυμπιακοί, Ολυμπιακοί Νεότητας)!

ΥΓ 
Το *Αρχαίο πνεύμα αθάνατο.....* καταλαβαίνετε σε ποιανού χέρια είναι ο αθλητισμός?
Ο δικό μας  κόκορας ,ιδικός μέντορας -1976 -, πέρασε την ζωή του δημιουργώντας κοτέτσια σ όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Το γιατί το καταλαβαίνετε .....
ΜΟΝΟ εκεί έχει ψωμί για κοκόρια

-Όπου κόκκινο δική  μας παρατήρηση-

Friday, March 15, 2013

Η Λάρισα δεν είναι μια τυχαία πόλη..........είναι η μεγάλη αγάπη του κόκορα .......

Είναι εμφανές ότι ο κ. Τζανακούλης, ως λάτρης της ηθικής και της διαφάνειας, δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του για την χθεσινή απόφαση της πολιτείας για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου, του ταμία στο Δήμο Λαρισαίων, αλλά και όσων αξιωματούχων διαχειρίστηκαν χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2003 και εντεύθεν. Μια απόφαση που έρχεται να συνδυαστεί ιδανικά με την έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία της πόλης για τα οικονομικά του Δήμου Λάρισας και αναμένεται να επιταχύνει τις εξελίξεις της νέμεσις αποδίδοντας, είμαστε βέβαιοι, πάλλευκο τον κ. Τζανακούλη και τους συνεργάτες του στην κοινωνία του τόπου.

Μια κοινωνία την οποία υπηρετεί με παροιμιώδη αφοσίωση, έχοντας ως γνώμονα την φροντίδα των ανέργων και ειδικά των οικογενειών εκείνων που δεν έχουν πια ούτε έναν εργαζόμενο και δυστυχώς πληθαίνουν. Μπορεί ο ίδιος να ζει στην πολυτελή βίλα του στη Νέα Πολιτεία αλλά το μυαλό του βρίσκεται διαρκώς στους φτωχούς. Δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται, με θρησκευτική αφοσίωση, για τους αδυνάτους και τα προβλήματά τους. Τρανή απόδειξη η φροντίδα του ώστε να βρουν δουλειά όσοι την έχουν άμεσα ανάγκη. Ως εκ τούτου διόρισε εγκαίρως στη ΔΕΥΑΛ τον υιό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπαρμπούτη, την κόρη της αντιδημάρχου κυρίας Αγραφιώτη, αλλά και την ανιψιά του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ κ. Καλαμπαλίκη. Όταν όμως είδε ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι μεγαλύτερο, συνέχισε να την καταπολεμά αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Δια της ΜΚΟ «Ανθρωπομάνια» προσέλαβε με διετής συμβάσεις απασχόλησης στο Δήμο Λάρισας, την κόρη του ταμία του δήμου κ. Κουτσιμανή, αλλά και την κόρη του διευθυντή καθαριότητας κ. Βαλακώστα. Το αυτό έπραξε και για την αδερφή του προϊσταμένου της δημοτικής αστυνομίας κ. Βουβούσα με σύμβαση στον Δήμο Λάρισας. Δεν παρέλειψε βέβαια στο παρελθόν να διορίσει και την δική του κόρη, στον τότε Δήμο Κραννώνα, προσλαμβάνοντας με ... ανταλλαγή στον Φορέα Διαχείρισης των Σκουπιδιών, τον γιό του εκεί δημάρχου. Άλλωστε και οι δήμαρχοι μισθωτοί είναι.

Πηγή: Σάλος στον «κάμπο»: Παρέμβαση εισαγγελέα ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥ Οικονομικά Στοιχεία Δήμου Λάρισας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/95280#ixzz2NdUnh8Ax


Ο κόκορας δεν κάνει τυχαία γενικές συνελεύσεις στην Λάρισα.
Το μεγάλο όνειρο με τον πρεσβευτή των Μεσογειακών και το τεχνικό του μέλλον δεν μπορεί με τίποτα να το καταπιεί ότι το έχασε.
Σ άλλη ώρα θ αναφέρουμε τις μεγάλες κατασκευαστικές δραστηριότητες του κόκορα και του κοτετσιού του.
Υπομονή!

Thursday, March 14, 2013

Ζόρια ..............


Τον περασμένο μήνα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι ύστερα από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πήρε το «πράσινο φως» να δώσει επιπλέον 11 εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό αθλητισμό μέσω των ομοσπονδιών των αθλημάτων!
Ωστόσο ο Ιωαννίδης λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο που δεν είναι άλλος από την τρόϊκα, η οποία διαφωνεί κάθετα με οποιαδήποτε επιπλέον παροχή που δεν είχε υπολογιστεί στην αρχή, όπως συνέβη και με τα 11 εκατομμύρια που έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.
Μετά από όλα αυτά ο Ιωαννίδης έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση καθώς οι εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών περιμένουν τα χρήματα και ήδη κάνουν τους προϋπολογισμούς τους, βάσει αυτών...
Την ίδια ώρα, όπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στην απόλυτη δικαιοδοσία του υπουργού Οικονομικών και πάντα σε συνάρτηση με τη δημοσιονομική κατάσταση του κράτους θα είναι εφεξής οι επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών! Αυτό προβλέπει διάταξη που πέρασε στον νόμο 4110/13 του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι για τις επιχορηγούμενες αθλητικές ομοσπονδίες θα πρέπει να έχει κατατεθεί φάκελος με πλήρη στοιχεία και δικαιολογητικά, ο οποίος στη συνέχεια θα διαβιβάζεται υποχρεωτικά στην αστυνομία και στο ΣΔΟΕ. Ειδικότερα, στο άρθρο 27 γίνεται αναφορά στις επιχορηγήσεις από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου και προστίθενται, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Για την επιχορήγηση θα πρέπει να υποβάλλεται από τον αρμόδιο υπουργό στον υπουργό Οικονομικών ειδική έκθεση με πλήρη αιτιολόγηση ως προς την αναγκαιότητα της δαπάνης.
β) Ο υπουργός Οικονομικών έχει τη δυνατότητα απομείωσης του ύψους της προτεινόμενης επιχορήγησης ή πλήρους απόρριψής της εάν η δημοσιονομική κατάσταση του κράτους δεν την καθιστά εφικτή.
γ) Η απόφαση έγκρισης της επιχορήγησης με τον σχετικό φάκελο κοινοποιείται στην οικονομική αστυνομία και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών.
Οποιαδήποτε επιχορήγηση χωρίς την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων συνιστά για τους δημόσιους λειτουργούς απιστία (άρθρο 256 Π.Κ.).
Αυτό το άρθρο του Ποινικού Κώδικα, για την απιστία των δημόσιων λειτουργών, πότε θα λειτουργήσει για τον Ζαννιά; 
Η μήνυση για απιστία βρίσκεται στην ανάκριση εδώ και πέντε χρόνια. 
Ποιοι είναι αυτοί που ευθύνονται για την απαράδεκτη αυτή εικόνα της δικαιοσύνης; Πως ο πολίτης να εμπιστευθεί το κράτος με τέτοια φαινόμενα.

Το δούλεμα της ΕΦΟΑ συνεχίζεται...

Η ΕΦΟΑ εξακολουθεί να δουλεύει τον κόσμο του τένις !
Ανάστατος είναι ο ο χώρος του τένις για την ανεπάρκεια των ιθυνόντων και του ανεκδιήγητου προέδρου της ΕΦΟΑ ο οποίος βγάζει ανακοινώσεις διευκρινίσεις τις οποίες δεν μπορεί να εφαρμόσει μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο του τένις.
Η τακτική είναι Βλέποντας και κάνοντας ..
πχ Αθλητές από την Πάτρα ενώ γίνονται αγώνες στην πόλη τους θα πάνε για ένα αγώνα στην Καβάλα!
Αθλητές Ν 125 στα 16 θα κοιτάνε τους άλλους ν αγωνίζονται γιατί στην κατηγορία 16 γίνονται μόνο 2 τουρνουά (55+55=110)
Κατηγορία Ε1 δεν υπάρχει Άσχετα εάν αναφέρεται  στο έντυπο δηλώσεις της προκήρυξης και στις διευκρινίσεις της ΕΦΟΑ 
Θαύμα!...Θαύμα!!!!
Τι κατηγορία Ε2 είναι , όταν λαμβάνουν σ αυτή μέρος τα νουμ 1.2 .κτλ
Θαύμα!...Θαύμα!!!
Η κατηγορία των 18 θα πάει το Σαββατοκύριακο εκδρομή γιατί κουράστηκε πολύ από τους αγώνες που πραγματοποίησε γι αυτούς η ΕΦΟΑ κτλ
Αυτοί που τους ψήφισαν ας τους λουστούν ΤΩΡΑ και να μην βγάλουν τσιμουδιά !


Γιάννης Ιωαννίδης: «Κατά λάθος ψήφισα'' όχι'' για τον Κασιδιάρη»

ΑΥΤΟΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αρνητική του ψήφος στη διαδικασία άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη. Ο κ. Ιωαννίδης έκανε μια δήλωση που δείχνει ότι απλώς δεν θέλει να ζητήσει συγγνώμη όπως έκανε ο Γιάννης Καράμπελας ή να υπερασπιστεί την άποψή του όπως έκανε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. 

Ο υφυπουργός, μετά την αποδοκιμασία του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διάλεξε τον τρίτο δρόμο, αυτόν του αυτοεξευτελισμού, δηλώνοντας ότι ψήφισε'' όχι'' εκ παραδρομής, ενώ ήθελε να ψηφίσει'' ναι''.

Δηλαδή, σε μια διαδικασία τόσο καθαρή που ο κάθε βουλευτής καλείται να ψηφίσει'' ναι'' ή'' όχι'' επί ενός και μόνον ερωτήματος απλού και σαφέστατου, το λάθος εκ παραδρομής ανακαλύπτεται εκείνη την ώρα και όχι μερικές ώρες αργότερα.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς, άλλα λόγια να ... αγαπιόμαστε.

Πηγή: Γιάννης Ιωαννίδης: «Κατά λάθος ψήφισα'' όχι'' για τον Κασιδιάρη» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/94847#ixzz2NT3fO17o

Η δήλωση του Κεφαλογιάννη προς τους δημοσιογράφους που τον πίεζαν να εξηγήσει τη θέση του για την ψήφο υπέρ του Κασιδιάρη: «Ερμηνεύστε την πράξη μου όπως θέλετε, αρκεί να μου βάλετε μια καλή φωτογραφία», δείχνει ότι ο άνθρωπος καλλιεργεί συνειδητά το προφίλ τραμπαρίφα τσογλανόμαγκα, ένα προφίλ που λατρεύουν οι ψηφοφόροι της λαϊκιστικότερης Λαϊκής Δεξιάς και οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, δεν είναι λίγοι. Στο ίδιο μήκος κύματος και το «λάθος» του σαχλόμαγκα Ιωαννίδη, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει από παλιά μεγάλες κόντρες με τη λογική. 

Πηγή: http://kartesios.com/?p=117014 

Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αρνητική του ψήφος στη διαδικασία άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη. Ο κ. Ιωαννίδης έκανε μια δήλωση που δείχνει ότι απλώς δεν θέλει να ζητήσει συγγνώμη όπως έκανε ο Γιάννης Καράμπελας ή να υπερασπιστεί την άποψή του όπως έκανε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο υφυπουργός, μετά την αποδοκιμασία του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διάλεξε τον τρίτο δρόμο, αυτόν του αυτοεξευτελισμού, δηλώνοντας ότι ψήφισε ''όχι'' εκ παραδρομής, ενώ ήθελε να ψηφίσει ''ναι''.

Δηλαδή, σε μια διαδικασία τόσο καθαρή που ο κάθε βουλευτής καλείται να ψηφίσει ''ναι'' ή ''όχι'' επί ενός και μόνον ερωτήματος απλού και σαφέστατου, το λάθος εκ παραδρομής ανακαλύπτεται εκείνη την ώρα και όχι μερικές ώρες αργότερα.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς, άλλα λόγια να... αγαπιόμαστε.

Πηγή: Γιάννης Ιωαννίδης: «Κατά λάθος ψήφισα ''όχι'' για τον Κασιδιάρη» | iefimerida.gr
http://www.iefimerida.gr/node/94847#ixzz2NSEjByKu

Μόνο ένας ξεφτίλας θα αντιδρούσε με αυτό τον τρόπο !
Και περιμένουμε από αυτόν τον ξεφτίλα να κάνει έλεγχο στον άλλο ξεφτίλα της ΕΦΟΑ.
Αλλά όλοι αυτοί βρίσκουν και κάνουν, γιατί απλά είναι εκλεγμένοι από άλλους ξεφτίλες.


Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μας πετάνε ένα «ισόβια ο Παπαγεωργόπουλος» σαν τροφή σε καθυστερημένους τηλεμαλάκες.
Ρε έβγαλε ένα σκασμό λεφτά ο φτερωτός και σε 6-7 χρόνια το πολύ θα είναι έξω. Ποιος ελεύθερος εργαζόμενος βγάζει 51 εκατομμύρια ευρώ σε 6 χρόνια; Βάλτε κι εμάς φυλακή για 6 χρόνια κι ύστερα δώστε μας 51 εκατομμύρια. Μια χαρά είναι. Άντε ρε σιχαμένοι. Κύκλωμα. Τοκογλύφοι. Κλέφτες. Απατεώνες.

Πηγή: 
http://kartesios.com/?p=115436

Tuesday, March 12, 2013

Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ της ΕΦΟΑ δεν έχει τέλος.........

Μόνος του, τ ανακοινώνει....
Μόνος του, τα διαψεύδει...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 2 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013 13:42
logogr1ok
Attachments:
12_14 NIKH.doc[ ]266 Kb
14 AOAK.doc[ ]254 Kb
14 RETHYMNO.doc[ ]252 Kb
16 PERAMOS.doc[ ]253 Kb
16 RIO.doc[ ]255 Kb
Δήλωση συμμετοχής Ε1-Ε2.xls[ ]32 Kb


Εθνικά Πρωταθλήματα Ε-2 - Έδρες PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 09 Μάρτιος 2013 18:31
efoa_logo
Οι αγώνες πρωταθλημάτων κατηγορίας Ε-3 (σε Ενωσιακό επίπεδο), οι οποίοι δεν διεξήχθησαν, λόγω προβλημάτων του συστήματος μηχανογράφισης, θα  γίνουν σε νέα ημερομηνία.
Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι  προκηρύξεις των πρώτων αγώνων κατηγορίας Ε-2, λεπτομέρειες διεξαγωγής  και  όλες οι έδρες μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Το  σύμφωνα με τους νέους κανόνες και κανονισμούς αγωνιστικό πρόγραμμα, ξεκινάει την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, με τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων Ε-2 σε όλες τις κατηγορίες, στις παρακάτω έδρες:
Α΄Ένωση:
  • Α-Κ 16  Νέα Πέραμο Καβάλας
  • Α-Κ 14  Καβάλα
  • Α-Κ 12  Ξάνθη
Ζ΄ Ένωση:
  • Α-Κ 14  Ρέθυμνο
  • Α-Κ 12  Ιεράπετρα
ΣΤ΄ Ένωση:
  • Α-Κ 16  Πάτρα
  • Α-Κ 14  Πάτρα
  • Α-Κ 12  Πάτρα

Monday, March 11, 2013

"Εργολάβος αθλητικών έργων ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας"


Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

"Εργολάβος αθλητικών έργων ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας"

Εικόνα ανοργανωσιάς και διάλυσης μαρτυράει το «ανάρμοστο» και «ασυγχώρητο λάθος» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να ορίσει λαμπαδηδρόμο την εξοστρακισμένη από τον παγκόσμιο αθλητισμό Φανή Χαλκιά.
Το θέμα πήρε τεράστια έκταση από τον καναδικό αλλά και τον διεθνή Τύπο, ενώ δεν έλειψαν για ακόμη μία φορά τα πικρόχολα σχόλια.
Δημοσιογράφος της «Βανκούβερ Σαν» είδε την Τετάρτη το βράδυ «σ' ένα σκοτεινό δρομάκι κάτω από την Ακρόπολη» την τιμωρημένη από τη ΔΟΕ με διετή αποκλεισμό Χαλκιά να τρέχει μεταφέροντας τη Φλόγα, λίγο πριν αυτή περάσει στα χέρια του ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Βασίλη Πολύμερου, ο οποίος άναψε τον βωμό.

 Χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή ο Καναδός δημοσιοποίησε το γεγονός, το οποίο αρχικά στην Αθήνα έγινε προσπάθεια να μείνει κρυφό. Εις μάτην βεβαίως, γιατί ήδη ο ντόρος στο εξωτερικό ήταν μεγάλος. Η πέτρα του σκανδάλου, η Χαλκιά, ήταν χθες άφαντη από προσώπου γης.
 Ο κόσμος ζητούσε επίμονα εξηγήσεις, αλλά οι πρωταγωνιστές του «λάθους» κρύβονταν.
Για «ένα ολόκληρο σύστημα που καλύπτει επιμελώς εδώ και δυόμισι χρόνια τον εργολάβο αθλητικών έργων Σπύρο Ζαννιά» μίλησε η κ. Λίτσα Σαρατζίδου, πρώην μέλος της Ομοσπονδίας τένις και του σωματείου «Αιολική» της Θεσσαλονίκης, που έχει καταγγείλει δημοσίως τον πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας για το ασυμβίβαστο αλλά και για κακοδιαχείριση

. «Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Ζαννιάς είναι σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή», επέμεινε η κ. Σαρατζίδου, προσθέτοντας πως «ο νόμος ισχύει για όλους».
Σημεία προχειρότητας φανέρωσε προχθές στο Παναθηναϊκό Στάδιο και το απαράδεκτο θέαμα των άδειων κερκίδων στην πιο ιερή στιγμή, της παράδοσης του συμβόλου του ολυμπισμού και της ειρήνης. 

«Με διάφορους τρόπους έπρεπε να εξασφαλιστεί η σχετική πληρότητα του Καλλιμάρμαρου», επισήμανε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της FIBA Europe. «Δεν μπορούσαμε να φέρουμε σχολεία, ώστε να είχαμε 10-15.000 κόσμο και να αποφεύγαμε την πολύ άσχημη εικόνα με τα άδεια μάρμαρα, που πέρασε μέσω της τηλεόρασης παγκοσμίως;», αναρωτήθηκε, ζητώντας πάλι καταλογισμό ευθυνών:
 «Αυτοί που έχουν ευθύνες ας τις αναλάβουν». 
Με όλα αυτά η γιορτή του ολυμπιακού πνεύματος πέρασε σε δεύτερη μοίρα.  

ΥΓ. Αυτός διοικεί  το Ελληνικό τένις!
Περιμένετε οργάνωση απ ένα τέτοιο  ΚΟΤΕΤΣΙ

Πλήρης διάλυση του πρωταθλήματος

Κανένας πλέον δεν καταλαβαίνει που θα γίνει το πρωτάθλημα ,πως θα γίνει και με ποιον τρόπο!
Κρίμα για τους υποστηρικτές αυτής της διοίκησης 
Πλήρης διάλυση!!!!!!!!!!!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!!!!!

Sunday, March 10, 2013

Θαύμα…Θαύμα!!! Το θαύμα έρχεται!!

Είπαμε ότι είναι κοτέτσι αλλά όχι και έτσι!
-Αφού πέρασαν 3 χρόνια όπου κάλεσε η ΕΦΟΑ τους ανθρώπους του αθλήματος για διαβούλευση για καινούργιο πρόγραμμα,
-αφού τους είχε τους συμμετέχοντες στην κρεμάστρα όλα αυτά τα χρόνια στο site της ΕΦΟΑ (στην δεξιά της μεριά)
-αφού μετά τις εκλογές αποφάσισε να δείξει έργο αναγγέλλοντας ένα πρόγραμμα (μήνα Ιανουάριο)το οποίο έμεινε ως γνωστό μισό ανεφάρμοστο-
-αφού έκανε το πρώτο τουρνουά
-αφού έκανε 2 βδομάδες να βαθμολογήσει (Πέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 10:15)
-αφού άφησε το χρόνο εις βάρος των σωματείων και των αθλητών μια και άλλα ανήγγειλε στο πρόγραμμα και άλλα  να το προσπαθεί να  εφαρμόσει (βάσει προγράμματος το σαββατοκύριακο (έπρεπε να διεξαγάγει τα Ε2-απορία ψάλτου – βήξ)
…….Ετοιμάζετε να δημοσιεύσει τις προκηρύξεις  των επόμενων αγώνων ως συνήθως 2 βδομάδες πριν τους αγώνες!
Είναι δυνατόν ένα σωματείο που αναλαμβάνει αγώνες να βρει χορηγούς για το τουρνουά του σε ένα  τόσο σύντομο χρονικό διάστημα 7 ημέρες-
Απεμπολούνται οικονομικοί πόροι από το τένις ναι η όχι ?
-Σε ποιο Δήμο να πας και να σε υποστηρίξει μέσα σε δέκα μέρες από την διεξαγωγή του τουρνουά (βλέπε νομοθεσία)
-Σε ποιον ιδιώτη να πας και να σου δώσει χρήματα την τελευταία στιγμή δείχνοντας έτσι προχειρότητα στην διοργάνωση  των αγώνων ,όταν την ίδια ημερομηνία έχει δώσει χρήματα πριν 5 μήνες στο άθλημα της κολύμβησης ,μπάσκετ, κωπηλασία κτλ
Όλες οι Ομοσπονδίες έχουν μοιράσει τις διοργανώσεις από τον περασμένο Νοέμβριο.!!
Ο κόκορας μας, το θυμήθηκε 15 ημέρες πριν τους αγώνες.
Καλά αυτά που σας έλεγε ο Σερκεδάκης για σας, δεν ήταν ένα μάθημα για το πώς οργανώνετε το άθλημα?

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΝΙΣ ΚΟΠΙΑΖΟΥΜΕ
Όταν απεμπολήτε    οικονομικούς πόρους από τους συλλόγους λόγω ανικανότητας  το πληρώνουμε δυστυχώς ΟΛΟΙ.
Οργανώστε το άθλημα γιατί γι αυτό έχετε ευθύνη !
Ποιος αθλητής και γονέας θα ετοιμαστεί να πάει για αγώνες στην  Αλεξανδρούπολη,στο Ηράκλειο, στα Γιάννενα,  η στην Πάτρα,  η.....- εν τέλει αποφασίστε -
Ολα την τελευταία στιγμή !
Αυτές είναι αστειότητες! 
Ακούστε  τις φωνές του  κόσμου του τένις.
Οσονούπω οι έδρες θα βγουν από το καπέλο του ταχυδακτυλουργού την τελευταίοι στιγμή ως άλλο θαύμα!!!





Friday, March 8, 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ, ΔΥΝΑΤΟ.....ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 6%


Τι σχέση μπορεί να έχει η πίστα της Formula 1 με το τένις; 
Εκ πρώτης όψεως, καμία.
 Όμως, μην είστε και τόσο σίγουροι, διότι η διαπλοκή αναπτύσσεται σε υπόγειες διαδρομές, κάτι σαν τους υπονόμους.
 Τι διαπλοκή θα ήταν άλλωστε, αν διαδραματίζονταν κάτω από το φως του ήλιου.
 Γι’αυτό και οι διαπλεκόμενοι, μεταφορικά λέγονται και αρουραίοι. 
Ας περπατήσουμε λοιπόν, στους υπονόμους της διαπλοκής.
Όμιλος Αντισφαίρισης Κερατσινίου με ημερομηνία αναγνώρισης 26/5/2006. 
Οι εγκαταστάσεις ανήκουν στον Καλλικρατικό Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και βρίσκονται στο Αθλητικό Πάρκο ΠΡΕΣΣΟΦ στο Κερατσίνι.
 Στα λίγα χρόνια λειτουργίας του, ο Όμιλος παρουσίασε μια καταπληκτική δουλειά, που θα ζήλευαν πολλοί παραδοσιακοί όμιλοι του τένις.
 Τα εύσημα λοιπόν, και στον πρόεδρο του ομίλου, Παρασκευά Στρίγκο, ο οποίος στις εκλογές της ΕΦΟΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, έβαλε υποψηφιότητα, όπως φαίνεται από τον Κατάλογο Υποψηφίων για το ΔΣ,στις 5/9/2012, στο πλευρό του Σερκεδάκη, απέναντι  στο Ζαννιά.
Ας θυμηθούμε τι έγραφε στο site  http://www.tennisnews.gr/greek-tennis/ekloges/8810-keratsini τις παραμονές των εκλογών,ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Κερατσινίου, κ. Πάρις Στρίγκος,σε κείμενό του με τίτλο «Εκλογές ΕΦΟΑ: Αδύναμη ομάδα» στις 03.09.12.
…… « Ο απερχόμενος πρόεδρος όφειλε εδώ και χρόνια από τη θέση του να δίνει καθημερινές μάχες για την ανάπτυξη του τένις σε συνεννόηση με τους Συλλόγους και τους Αθλητές μας χωρίς να μοιράζει τίτλους σε διακοσμητικά πρόσωπα! .......Μένει να δούμε στις ερχόμενες εκλογές αν θα στηριχτεί ο Γιάννης Σερκεδακης έτσι ώστε να προωθήσει τις απαραίτητες αλλαγές αξιών, αντιλήψεων και πρακτικών που απαιτούνται στην Ομοσπονδία μας και όχι να δούμε άλλη μια φορά το ίδιο έργο με τίτλο «εγώ είμαι και κανένας άλλος» που το εισιτήριο θα πληρώσει για άλλη μια φορά το Ελληνικο Τενις.»  

Πάρις Στρίγκος
Πρόεδρος Ο.Α. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ"

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει», ο «εγώ είμαι και κανένας άλλος» απέδειξε ότι, όσο εμείς θα του το επιτρέπουμε με τις φοβίες και τις αναστολές μας, θα παραμένει... «αυτός και κανένας άλλος».
 Δεν πέρασε ούτε βδομάδα, και στις 14.09.2012 στην Τελική Λίστα Υποψηφίων για το Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, η υποψηφιότητα του κ. Στρίγκου είχε εξαφανισθεί.
 Δυστυχώς του το επιτρέψατε κ. Στρίγκο. 
Τόσο σοβαρό διακύβευμα είναι η προεδρία ενός ομίλου τένις, απέναντι στην ηθική και την αξιοπρέπεια; Έκτοτε σιωπήσατε, και είναι κατανοητό από την στιγμή που αποφασίσατε να μην συγκρουσθείτε.
 Όμως, κάποια στιγμή τα στόματα πρέπει να ανοίξουν. Δεν πάει άλλο.
Περιμέναμε, τουλάχιστον, από τον επικεφαλής της κίνησης, κ. Σερκεδάκη να έχει καταγγείλει ενυπόγραφα, τι ακριβώς συνέβη.
Ο κ. Σερκεδάκης ξέρει, ή όφειλε να ξέρει τι  έγινε, από την στιγμή που ο κ. Στρίγκος, έχοντας εκτεθεί στηρίζοντας την κίνησή  του, απέσυρε ξαφνικά την υποψηφιότητά του για το ΔΣ. 
Αλλά και αυτός αποφάσισε να σιωπήσει.
Όσο δικαίωμα έχετε όλοι σας, να πράττετε όπως νομίζετε, άλλο τόσο δικαίωμα έχουμε και εμείς στην κριτική των πράξεών σας. 
Όταν εσύ κ. Σερκεδάκη πας με τη αγιαστούρα, απέναντι σε έναν μαίτρ της διαπλοκής, της κομπίνας και του ψέματος, φοβάμαι ότι θα χρεωθείς στους γραφικούς. 
Πιστεύουμε ότι γίνεται κατανοητό ότι δεν αμφισβητούμε τις καλές σου προθέσεις, αλλά τις πρακτικές σου. 
Κύριε Σαρκεδάκη, αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται.

Αλλά ας επιστρέψουμε στην διαπλοκή.
Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο Λουκάς Τζανής, φαρμακοποιός το επάγγελμα. 
Το προφίλ του Τζανή, προσομοιάζει με αυτό του Ζαννιά. 
Πασοκογενείς και οι δύο, με διασυνδέσεις με μέλη του «βαθέως» ΠΑΣΟΚ, πρωτοπόροι στην κυβίστηση (κοινώς κωλοτούμπα) από την  παραμορφωμένη σοσιαλιστική ιδεολογία του κόμματος, πριν το ίδιο κυβιστήσει προς την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας.
Χαρακτηριστικό για τον κ.Τζανή το παρακάτω αλίευμα-σχόλιο από το διαδίκτυο...... « ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, ζήτησε από τα στελέχη του να στηρίξουν στις εκλογες της 6ης Μαϊού τον μνημονιακό Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ, τον Γρήγορη Νιώτη...
Απίστευτη κωλοτούμπα ενός δήμαρχου που εκλέχτηκε ως "αντιμνημονιακός" και "ανεξάρτητος" και σήμερα μετά από 2 χρόνια... κάνει προεκλογικό αγώνα για την εκλογή του Γρήγορη Νιώτη που ψήφισε με χέρια και πόδια ΟΛΑ τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, που εξαθλίωσαν την Ελληνική κοινωνία και τους πολίτες της Β΄ Πειραιά!» 

Στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει  κόντρα με την ΕΥΔΑΠ, που έχει απασχολήσει το Πανελλήνιο.
Σαν αντιπερισπαστική κίνηση ο Δήμαρχος κ. Τζανής προωθεί την ιδέα του αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου για δημιουργία πίστας αγώνων της Formula 1, και μάλιστα εντός κατοικημένης περιοχής....κάτι σαν το πριγκηπάτο του Μονακό! 
Τώρα, τι αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον μπορεί να έχει , μια πίστα αγώνων, αυτό..... η διαπλοκή το ξέρει.
Μια υπόθεση «φούσκα», ειδικά αυτή την εποχή, που η Ευρώπη της λιτότητας αποψιλώνεται από αγώνες της Formula 1.
Έγινε και σύσκεψη την Τρίτη 22-1-2013, στο Δημαρχείο Πειραιά στην οποία συμμετείχαν, ο δήμαρχος  Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, ο αρχιτέκτονας Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, ο πρώην Υπουργός Σήφης Βαλυράκης, ο Βασίλης  Δεσποτόπουλος μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου του Μηχανοκίνητου αθλητισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου – FIA, και άλλοι.
Ο Βασίλης Δεσποτόπουλος είναι ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, που συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.
Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/278918/synelifthi-gia-hrei-o-proedros-tis-elpa-vasilis-despotopoylos#ixzz2M7IhTRUf
Έναι σύζυγος της Γιάννας  Δεσποτοπούλου που κατηγορείτε για σπατάλη στους αγώνες των Special Olympics, όπου βόλεψε το γιό της με αμοιβή 90.000 ε, αλλά και την νύφη της.
Η απορία για την συμμετοχή του κ. Σήφη Βαλυράκη στη σύσκεψη λύθηκε, όταν μάθαμε ότι ο έχων την ιδέα Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, είναι αδελφός της γυναίκας του κ. Βαλυράκη.
Όπως βλέπετε,....όλοι μια οικογένεια είμαστε!
Η περιβόητη πίστα της Formula 1 που ο τόπος κατασκευής της έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, πέρασε πριν χρόνια και από τον τόπο καταγωγής του Ζαννιά, τον Ορχομενό, όπου ερωτοτροπούσε για το κατασκευαστικό κομμάτι της πίτας......της πίστας.
Ο Ζαννιάς προσβλέπει πάντα σε οικονομικά οφέλη, από την συμμετοχή του στο κατασκευαστκό μέρος του project, όποτε αυτό προκύψει. 
Πολύ περισσότερο τώρα, που το εγχείρημα είναι στα χέρια φίλων και συντρόφων.
Έτσι λοιπόν, ο Ζαννιάς, όταν διάβασε το κείμενο του προέδρου του Ο.Α.Κερατσινίου.....γυάλισε το μάτι του. 
Πήρε τον φίλο δήμαρχο Λουκά, και σε «ελεύθερη μετάφραση», θα του είπε. «Λουκά, έχω εκλογές, και αυτός ο δικός σου που του παραχωρείς τα γήπεδα, βγάζει γλώσσα.....για τακτοποιησέτονε». 
Και ο φίλος Λουκάς θα πήρε τον Πρόεδρο και....... «Παρασκευά, αγόρι μου, ίσως δεν γνωρίζεις ότι ο Ζαννιάς είναι φίλος μου, όμως γνωρίζεις ότι τα γηπεδάκια, στα παραχωρώ εγώ, γι’αυτό κόψε τις μαλακίες και συμμορφώσου» 
Και ο κος Στρίγκος «συνεμορφώθη με τας υποδείξεις»,....... και απέσυρε την υποψηφιότητα.
Που πας ρε Καραμήτρο,....ο άνθρωπος  έχει αποφοιτήσει με άριστα από την Μεγάλη Σχολή της Διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ.

Tuesday, March 5, 2013

Οι διεφθαρμένοι υπουργοί - δήμαρχοι θα δικάζονται εντός τριμήνου

Με σκοπό να μη χρονοτριβεί η εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε στο υπό συζήτηση, στη Βουλή, νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά τροπολογία με την οποία επισπεύδονται οι διαδικασίες εκδίκασης τέτοιων υποθέσεων που το ποσό που αφορούν ξεπερνά τις 500,000 ευρώ. Συγκεκριμένα η εκδίκαση των υποθέσεων αυτών θα γίνεται εντός τριμήνου από τη στιγμή που φθάνουν στη Δικαιοσύνη.

Οι διεφθαρμένοι Ομοσπονδιάρχες σαν το Νούμερο 1976 της λίστας Λαγκάρντ πότε θα δικαστούν άραγε? 

Ου μόνον μονόφθαλμη, αλλά και υπνώττουσα...

Φίλοι της.
Η Κυρία Λίτσα Ζη και μας Οδηγεί.
Τα Πανκατευθυνόμενα Κείμενά της έστωσαν Ερινύες των παρανόμων, που ο καθένας στον πάγκο του -κι όλοι μαζί- μας έρριξαν στο Λάκκο των Λεόντων: τραπεζών, πιστωτικών ιδρυμάτων, Δ.Ν.Τ. (Το τελευταίο δεν υπήρχε τότε 1802, που έγραψε το Απίστευτο Κείμενό του ο Thomas Jefferson, για να το συμπεριλάβει...).
Βενεζουέλα, την Δικαιοσύνη σου ζηλεύουμε (= επιθυμούμε έντονα κάτι, που δεν έχουμε...)!



ΠΡΟΣ
ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ

Ευαγγελινής Σαρατζίδου, κατοίκου Θεσσαλονίκης, Αραχώβης 7, Συκιές.

----------------------------

Στις 17-2-2009 ειδοποιήθηκα, προκειμένου να δώσω εξηγήσεις για μία μήνυση σε βάρος μου, με μία κλήση κενή για τα προς διευκρίνιση αδικήματα που -δήθεν- διέπραξα (σχετικό 1).

Τι εξηγήσεις πρέπει να δώσω;

Πρέπει εγώ να ανακαλύψω από μία μήνυση για ποια -δήθεν- αδικήματα πρέπει να δώσω εξηγήσεις;

Δεν έχω καμία υποχρέωση αλλά ούτε και τις νομικές γνώσεις για να καταλάβω από μία μήνυση αν υπάρχουν τελεσθέντα αδικήματα.

Εσείς πρέπει να ζητήσετε διευκρινήσεις για το αν τελέστηκε ή όχι κάποιο αδίκημα.
Μετά από τα παραπάνω, οι εξηγήσεις που παρέχω είναι καθ’ υποφορά των αναγραφομένων σε μία μήνυση σε βάρος μου.

1.           Αναφέρει ο μηνυτής στην Έγκλησή του περιστατικά συκοφαντικής του δυσφήμησης «... με σκοπό την προσβολή της τιμής και της υπόληψής μου..» ανάμεσα σε πομπώδεις εκφράσεις «...την αμφισβήτησή μου ως πολιτικού μηχανικού, αντιπροέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.λ.π.». Πουθενά όμως στη μήνυσή του δε ζητάει την ποινική μου δίωξη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν υποκαθίσταται από την αναγραφή κάποιων λέξεων.

2.           Αναφέρει επίσης ο μηνυτής ότι έχω διαπράξει «απάτη επί Δικαστηρίου».
Η επίκληση της -δήθεν- τελεσθείσης αξιόποινης όμως πράξης από εμένα είναι τελείως αόριστη γιατί ο μηνυτής δεν προσδιορίζει ποιος ήταν ο ψευδής ισχυρισμός μου στο Δικαστήριο, ποια έγγραφα που προσκόμισα ή επικαλέσθηκα ήταν πλαστά, νοθευμένα ή γνήσια με ανακριβές περιεχόμενο, ποιο παράνομο περιουσιακό όφελος αποκόμισα εγώ ή άλλος και τέλος ποια βλάβη υπέστη η περιουσία αυτού.

3.           Επί της κατηγορίας για το έγκλημα της ψευδορκίας που -δήθεν- προκύπτει από την κατάθεσή μου της 8-11-2007 στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αρ. αποφ. 2686).

4.           Επειδή στη συνέχεια θα γίνει αναφορά σε διατάξεις του Ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις», παραθέτω προς διευκόλυνση τις σχετικές διατάξεις.

Άρθρο 3 Κωλύματα εγγραφής - Περιορισμοί
Παράγραφος 6: «Δεν επιτρέπεται να είναι μέλη αθλητικού σωματείου το προσωπικό του σωματείου, για όσο χρόνο διαρκεί ..... Έμποροι αθλητικών ειδών, καθώς και οι μέτοχοι, εταίροι, διαχειριστές και μέλη του Δ.Σ. αθλητικής ανώνυμης εταιρείας και κάθε είδους εμπορικής εταιρείας εφ’ όσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών τους την εμπορία ή την κατασκευή κάθε είδους αθλητικών ειδών, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη διοικητικού συμβουλίου ή εξελεγκτικής επιτροπής αθλητικού σωματείου ούτε να είναι αντιπρόσωποί του σε υπερκείμενες ενώσεις ή ομοσπονδίες. Η απαγόρευση αυτή ισχύει επίσης.....».
Παράγραφος 7α: «Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους».
β. «Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε ημερών, αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την ίδια πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της ως άνω πράξης μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσες διατάξεις».
Στο δε άρθρο 21 του προαναφερομένου νόμου ορίζεται ότι:
«Οι διατάξεις των άρθρων 3 και 12 του παρόντος νόμου εφαρμόζονται αναλογικά και στα προβλεπόμενα από το καταστατικό και τους κανονισμούς όργανα των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών». (σχετικό 2).
Το κείμενο δε του άρθρου 3 του Ν. 2725/1999 έχει ενσωματωθεί αυτούσιο στο καταστατικό της ομοσπονδίας στο άρθρο 17 § 4 (σχετικό 3).

5.           Σχετικά με την ψευδορκία αναφέρω τα εξής:

Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγρ. 2 του άρθρου 224 του Π.Κ. για την ψευδορκία μάρτυρα απαιτείται όπως ο μάρτυρας καταθέσει ενόρκως ενώπιον αρχής που είναι αρμόδια για την ένορκη εξέτασή του, τα πραγματικά περιστατικά που είναι ψευδή και να υφίσταται άμεσος δόλος αυτού, ο οποίος συνίσταται στη γνώση ότι όσα κατέθεσε είναι ψευδή ή ότι έχει γνώση των αληθών, αλλά σκοπίμως τα αποκρύπτει ή αρνείται να τα καταθέσει.
Συμπερασματικά τρία είναι τα ουσιώδη στοιχεία της ψευδορκίας μάρτυρα˙ α) ένορκη κατάθεση ενώπιον αρχής, β) ψευδή πραγματικά περιστατικά, γ) γνώση της αναλήθειας των περιστατικών ή γνώση των αληθών και σκόπιμη απόκρυψη αυτών.

Έλλειψη ψευδορκίας.

6.           Η υποβληθείσα μήνυση είναι τελείως απαράδεκτη και δεν στοιχειοθετείται κατά την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της ψευδορκίας.

7.           Ο μηνυτής τελείως ανεπίτρεπτα με το περιεχόμενο της μήνυσής του, έμμεσα αμφισβητεί το νόμιμο δικαίωμά μου να καταθέτω, ως μάρτυρας σε πολιτική δίκη, όσα γνωρίζω, είτε από δικιά μου αντίληψη είτε όσα προκύπτουν από έγγραφα.

8.           Ο μηνυτής πουθενά δεν αναφέρει ποια σημεία της κατάθεσής μου είναι ψευδή και ποια είναι η αλήθεια αυτών. Αντιθέτως όλα όσα κατέθεσα ενόρκως στις 8-11-2007 και αναγράφονται στα πρακτικά του Δικαστηρίου, είναι απολύτως ΑΛΗΘΗ και αποδεικνύονται όλα από έγγραφα. Πιο συγκεκριμένα:

              Ο μηνυτής Σπυρίδων Ζαννιάς, είναι ιδρυτικό μέλος Διευθύνων Σύμβουλος και Τεχνικός Διευθυντής στο Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρίας «ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ» (ΦΕΚ 7211/1994, 114/1997, 1474/1997, 5329/1999, 6961/2002, 9063/2004, σχετικά 4-9), ούτος δε δεσμεύει την εταιρία με μόνη την υπογραφή του μέχρι σήμερα.
              Η εταιρία «ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ» με τον Σλάβκο Σιμούνοβιτς κατάρτισαν με το υπ’ αριθμό 6400/2001 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Χρήστου Τρυφ. Κυριακοπούλου, όπως αυτό διορθώθηκε με το υπ’ αριθμόν 6514/2001 συμβόλαιο του ιδίου συμβολαιογράφου την ανώνυμη εταιρία μου έχει την επωνυμία «ΔΑΠΕΔΟΝ-ΜΕΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και δ.τ. «ΔΑΠΕΔΟΝ-ΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε.». Η εταιρία αυτή είναι ΑΘΛΗΤΙΚΗ όπως σαφέστατα αποδεικνύεται από τον σκοπό αυτής. Η εταιρία δε αυτή εξακολουθεί και σήμερα να υφίσταται (η υπ’ αριθμόν 6514/2001 πράξη όπως παραπάνω αναφέρεται, τα ΦΕΚ 10066/2001 και 631/2002, το από 26-2-2009 έγγραφο του Εθνικού Τυπογραφείου σχετικά 10-13).
              Από το με αριθμό ΕΧ02/GRE 065/2-9-2002 τιμολόγιο αγοράς προκύπτει ότι η εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. αγόρασε αθλητικό υλικό για κατασκευή γηπέδων τένις βάρους 34 τόνων (1.112 κιβώτια) αξίας 43.609,30 ευρώ από την Ισπανική εταιρία COMPOSAN ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ (Σχετικό 14).
              Από την με αριθμό 3228/2006 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τακτική Διαδικασία) που εκδόθηκε μετά από αγωγή της εταιρίας «EUROSPORT-ΕΠΕ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ προς την εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε.». Από το ιστορικό της απόφασης αυτής φαίνεται η αγορά αθλητικών ειδών προς εμπορία από τη ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ (Σχετικό 15).
              Από την 30-3-2005 αγωγή της γαλλικής εταιρίας TAPKETT SAS (αριθμός κατάθεσης δικογράφου 3546/2005) προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και από την από 28-2-2005 αγωγή της ίδιας εταιρίας (αριθμός κατάθεσης δικογράφου 1600/2005) προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αμφοτέρων προς την εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε., προκύπτει η εμπορία και κατασκευή αθλητικών έργων όπως, γήπεδα χόκεϋ, σοφτ μπολ, μπέιζμπολ, σχετικών  με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 (Σχετικά 16-17), οι οποίες εργασίες προέκυπταν από σύμβαση υπεργολαβίας που είχε υπογράψει με την (εργολάβο) εταιρία J & P ΑΒΑΞ, συνολικής αξίας 450.000,00 ευρώ.
              Από την από 29-5-2007 αγωγή της εταιρίας ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. προς την εταιρία TAPKETT SAS (αριθμός κατάθεσης δικογράφου 5618/2007), προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ομολογείται από την εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. η εμπορική της δραστηριότητα, ως προμηθεύτρια και κατασκευάστρια αθλητικών ειδών (Σχετικό 18).
              Από την ίδια αγωγή προκύπτει ότι η ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. ανέλαβε την κατασκευή (προμήθεια και τοποθέτηση) του ξύλινου πατώματος στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεγαλόπολης αξίας 86.616,60 ευρώ, υπογράψασα υπεργολαβική σύμβαση με την εταιρία «ΠΑΤΡΙΝΕΛΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε.» (σελίδα 4 της αγωγής).
              Από την ίδια αγωγή προκύπτει ότι, η εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. ανέλαβε την κατασκευή του Δημοτικού Γηπέδου Ποδοσφαίρου, υπογράψασα σχετική σύμβαση με τον Αθλητικό Όμιλο Τυλισού του Νομού Ηρακλείου (σελίδα 6 της αγωγής) συνολικού ύψους 296.135,16 ευρώ.
              Από το υπ’ αριθμόν πρωτ. ΕΥΔΕ/Φ320/65/967/24 Μαρτίου 2006 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) φαίνεται η οριστική παραλαβή του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟΥ HOCKEY ΚΑΙ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Α.Κ.Ν. ΑΓ. ΚΟΣΜΑ» από την ανάδοχο εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. (Σχετικό 19).
              Από το απόσπασμα πρακτικού 261/12-11-2007 της Επιτροπής για την αντιμετώπιση θεμάτων εφαρμογής του νέου αθλητικού νόμου 2725/1999, (σχετικό 20) και από την ανάγνωση του τελευταίου εδαφίου της παρ. 3 προκύπτει ότι, η Επιτροπή δέχεται ότι η εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. άσκησε εμπορία και κατασκευή αθλητικών ειδών. Όμως τελείως ανεπίτρεπτα και παράνομα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, αφού η δραστηριότητα αυτή δεν ασκείται συνήθως! και συστηματικώς! από τη «ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΑΤΕΒΕ», δεν υπάγεται στην απαγορευτική διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 3, ΕΝΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

9.           Γνωρίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω, όταν κατέθετα στις 8-11-2007 ως μάρτυρας, εκτίμησα ότι, ο Σπυρίδων Ζαννιάς εκ της ιδιότητός του στην εταιρία ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ Α.Ε. σε συνδυασμό με την όλη δραστηριότητα αυτής είχε κώλυμα από τον αθλητικό νόμο και δεν μπορούσε να είναι πρόεδρος της ΕΦΟΑ, διότι ασχολείτο με εμπορία και κατασκευή αθλητικών έργων.

10.         Μετά την αναλυτική παράθεση των παραπάνω πραγματικών περιστατικών, πάντα καθ’ υποφοράν, θεωρώ ότι δεν έχω διαπράξει ουδεμία αξιόποινη πράξη. Ούτω παρέχεται πλέον η ευχέρεια στην εισαγγελική αρχή να με απαλλάξει κάθε περαιτέρω ταλαιπωρίας, σύμφωνα με το β΄ εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 43 Κ.Ποιν.Δ., όπως η διάταξη αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 Ν. 3160/2003.


Η παρέχουσα τις εξηγήσεις



ΠΡΟΣ ΤΗΝ 32η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Ευαγγελινής Σαρατζίδου, κατοίκου Συκεών Θεσσαλονίκης, οδός Αραχώβης 7, Γενικής Γραμματέως του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΕΝΝΙΣ «ΑΙΟΛΙΚΗ» (οδός Αραχώβης 7 και Μ. Αλεξάνδρου, Συκιές).
Η υπογεγραμμένη υπάρχω διοικητικά ενεργά στο Άθλημα από το 1982 ως μέλος Σωματείων Αντισφαίρισης.
Είμαι ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Ε.Φ.Τ. «ΑΙΟΛΙΚΗ» από τον Δεκέμβριο του 1987. Εκλέγομαι ανελλιπώς στο Δ.Σ. του Συλλόγου και διετέλεσα Έφορος Αγωνιστικού στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης) από τον Μάρτη του 1995 έως το Μάρτη του 2000, οπότε δεν ξαναέβαλα υποψηφιότητα.
Στις εκλογές της Ε.Φ.Ο.Α., Οκτώβρη του 2004  ακούσθηκαν διάφορα για οικονομικές ατασθαλίες από μέλη της απερχόμενης διοίκησης (Κ. Νικολαΐδης-Μ. Μαλάμος), αλλά και από νέους υποψηφίους.
Τότε άκουσα για την υπόθεση των μπαλονιών. Αμφισβητείτο η ύπαρξή τους κλπ.
Εκεί ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ μίλησε για την Επιχορήγηση από το Υφυπουργείο χωρίς λεπτομέρειες. Εγώ τοποθετήθηκα και είπα: Και ο διάολος να μας επιχορηγήσει για Έργο πρέπει να τα πάρουμε και να το κάνουμε. Αυτό γιατί (λόγω αλλαγής κυβέρνησης) νόμισα ότι η επίθεση στον κ. Ζαννιά ήταν πολιτική.
Μετά από καιρό ζήτησα εξηγήσεις-διευκρινίσεις από τον πρώην συνάδελφο (Ταμία) στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. κύριο Αλέξη Τσάτση, γιατί ό,τι μου είχε πει στο παρελθόν δεν το είχα καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν. Και μου έδωσε φωτοτυπίες εγγράφων και κατάλαβα πρώτη φορά ότι άλλο είναι το θέμα των «μπαλονιών» και άλλο η «Επιχορήγηση Λιάνη».
Α΄ Επιχορήγηση Λιάνη
Με την 2862/26.1.2004 απόφαση της Γ.Γ.Α. (σχετικό 1) η ΕΦΟΑ επιχορηγήθηκε με το ποσό των 1.250.000 Ε για την δημιουργία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Με το 118/27.1.2004 Δ.Σ. της ΕΦΟΑ έγινε δεκτή η Επιχορήγηση (σχετ. 2, θέμα 1ο).
Με την 144/5.3.2004 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού διατίθενται 200.000 Ε από το ως άνω ποσόν για λειτουργικές ανάγκες της Γ.Γ.Α. με επισυναπτόμενο κατάλογο τιμολογίων (σχετ. 3 α, β).
Κατά τα λεγόμενα του κ. Τσάτση (τότε Ταμία της ΕΦΟΑ) ο κ. Ζαννιάς είχε συμφωνήσει με τον Υφυπουργό το έργο να γίνει στην Φλώρινα και γι αυτό ανατέθηκε από τον κ. Ζαννιά στον συνήθως συνεργαζόμενο μαζί του μηχανικό κ. Θεοχάρη Μπλέτσα η μελέτη του έργου στη Φλώρινα. Και πληρώθηκε με την 213/11.3.2004 απόδειξη παροχής υπηρεσιών 25.960 Ε (Σχετ. 4). Σημειωτέον ότι στο Νομό Φλωρίνης δεν υπήρχε και δεν υπάρχει αθλητικό σωματείο του Τέννις.
Έτσι το ποσό της επιχορήγησης για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έχει απομείνει στο 1.024.040 Ε.
Το καλοκαίρι του 2005 συμβαίνουν διάφορα στο Δ.Σ. της ΕΦΟΑ, που τα παρακολουθώ από το επίσημο site της και τον Τύπο.
Ο Ταμίας (Γ. Καλογεράς) παύεται με 8 ψήφους έναντι των 12, που προβλέπει το Καταστατικό της ΕΦΟΑ για μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, άρθρο 19 παρ. τελευταία (σχετ. 5). Στον Τύπο γράφονται διάφορα για την παραίτηση και τα οικονομικά. Ακολουθούν 2 παραιτήσεις: Των Α΄ (Ολυμπονίκη Γιώργου Ρουμπάνη) και Δ΄ (Αλέξη Τσάτση) Αντιπροέδρων (σχετ. 6 α, β, γ, δ, ε).
Τον Οκτώβριο του 2005 έρχεται στο Σύλλογό μας Επιστολή του πρώην Ταμία κ. Γ. Καλογερά με συνημμένες τις Επιστολές του στον Υφυπουργό κ. Ορφανό και την αναπληρώτρια Υπουργό κ. Πετραλιά (σχετ. 7 α, β, γ).
Το Μάρτη του 2006 στη Γ.Σ. της Καστοριάς στο πρακτικό της εξελεγκτικής επιτροπής αναγράφεται υπόλοιπο ταμείου 31/12/2005 το ποσόν των 810.916,44 Ε (σχετ. 8) και υπόλοιπο διαθεσίμων 31.12.2004 739.271,80 Ε. Αυτό δείχνει ότι τα χρήματα της «Επιχορήγησης Λιάνη» ήδη χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς από την διοίκηση της ΕΦΟΑ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι μόνον στον Οικονομικό και Ταμειακό Απολογισμό από 1.1.2004-30.9.2004 υπάρχει το κονδύλι στον Κωδικό 0110: α) Έσοδα για έργα 1.050.000 Ε και στον Κωδικό 0220 στα έξοδα «δαπάνες για έργα 130.960 Ε» (σχετικά 8α, 8β).
Με απόφαση του σωματείου μας πληρεξούσιος δικηγόρος στέλνει εξώδικο τόσο στην ΕΦΟΑ (σχετ. 9) όσο και στον Σπυρίδωνα Ζαννιά πρόεδρο και Γιώργο Βασίλα ταμία με κοινοποίηση αρμοδίως. Απάντηση παίρνουμε μόνον από τους πρώην Ταμίες της ΕΦΟΑ (Αλ. Τσάτση και Γιώργο Καλογερά), που μας εκφράζουν και τις δικές τους ανησυχίες…
Στις 11/2/2007 γίνεται η Γ.Σ. της ΕΦΟΑ στην Αλεξανδρούπολη και εκεί υπήρξε δριμύς έλεγχος για τα οικονομικά της ΕΦΟΑ και από Μέλη του Δ.Σ. και από άλλους Εκπροσώπους Σωματείων και από εμένα.
Για τον τρόπο ψηφοφορίας και άλλες ατασθαλίες, παρατυπίες, παρανομίες και λόγους ακυρότητος αυτής της Γ.Σ. υπήρξε στη συνέχεια Αγωγή από 5 Σωματεία, που εκδικάστηκε στις 14/2/2008  από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών  και απερρίφθη για τυπικούς λόγους, όπως μας εξήγησε ο δικηγόρος μας. Δεν κάναμε Έφεση, όπως είχαμε Δικαίωμα, γιατί με προτροπή του κ. Ζαννιά 28 σωματεία είχαν κάνει Παρέμβαση για το θέμα και τα έξοδα θα ήταν δυσβάστακτα (σχετ. 10α).
Για να αποφύγει ο κ. Ζαννιάς την ένταση στη Γ.Σ. μας είπε ότι οι κωδικοί είναι στη διάθεσή μας , πράγμα βέβαια που δεν μπορούσε να γίνει στην Αλεξανδρούπολη μακριά από το λογιστήριο της ομοσπονδίας, επειδή όμως στη συνέχεια δεν οριζόταν συνάντηση για επεξηγήσεις, όπως είχε δεσμευτεί στο σώμα της Γ.Σ. ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, 11 σωματεία ζητήσαμε εγγράφως (σχετ. 11 Β παρ. α, β) με κοινοποίηση αρμοδίως τα στοιχεία για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Και όλα αυτά, γιατί το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ δεν υπάρχει παρότι πέρασαν 3 χρόνια και το υπόλοιπο ταμείου 31/12/2006 ήταν 374.291,81 Ε κατά το πρακτικό της εξελεγκτικής επιτροπής (σχετ.12).
Στις 20/7/2007 με αριθμ. πρωτ. 16 στέλνουμε ολόκληρο το Φάκελο στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, που με αριθμό πρωτ. 6028/24.7.2007 τον ανέθεσε στον Ειδικό Επιθεωρητή κύριο Τρύφωνα Καββαθά (σχετ. 13).
Από τον κ. Ειδικό Επιθεωρητή  λάβαμε 2 κοινοποιήσεις εγγράφων του προς την Γ.Γ. Αθλητισμού στις 12/10/2007 (σχετ. 14) και στις 20/2/2008 (σχετ. 15), αλλά καμία ενέργεια του Υπουργείου.
Επειδή σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 50 του Ν2725/99 «Δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε φορέα να διαθέσει την επιχορήγηση της Γ.Γ.Α. χωρίς την έγκρισή της για σκοπό διαφορετικό από εκείνον για τον οποίον δόθηκε» (σχετ. 16).
Επειδή 6 (έξι) μέλη του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση σε Δ.Σ. για αίτημα τροποποίησης του σκοπού της επιχορήγησης.
Επειδή γνωρίζουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ στις συναλλαγές του.
Επειδή, αν υπήρξε οποιαδήποτε σύννομη απόφαση από οποιονδήποτε αρμόδιο, θα μας την είχε γνωστοποιήσει (σχετ. 17) και αυτό δεν έχει συμβεί παρότι αρκετοί από εμάς στις Γενικές Συνελεύσεις τον επικρίνουμε για το Θέμα και γενικότερα για τον τρόπο που πολιτεύεται στα διοικητικά της Ε.Φ.Ο.Α. Π.χ. Η τελευταία επιστολή του Προέδρου του Α.Ο.Α.Α. Πατρών κ. Γ. Ανδρουτσέλλη (σχετ. 17α)
ΠΙΣΤΕΥΩ ότι χρειάζεται ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, γιατί προφανώς διέθεσε το ποσόν για σκοπούς άλλους από τον κατονομασθέντα (σχετ. 16)

Β΄ «ΜΠΑΛΟΝΟΠΟΙΗΣΗ»
Ένας τέτοιος άλλος σκοπός είναι η επίσημη δικαιολογία, που χρησιμοποιεί για τα μπαλόνια της Θεσσαλονίκης.
Το θέμα έχει ως εξής:
Στο πρακτικό Δ.Σ. 118/27/1/2004 (σχετ. 2 παρ. 1) αποδέχονται την επιχορήγηση και τον σκοπό της. Στο θέμα 6 (σχετ. 2 παρ. 6) εμφανίζεται στον τίτλο του έργου η λέξη κλειστά…, αλλά στο ίδιο συμβούλιο (σχετ. 2 παρ. 7) υπάρχει απόφαση για επιτροπή για την διενέργεια διαγωνισμού για 80 (!) κλειστά γηπέδα αντισφαίρισης με LEASING. Όλο αυτό δείχνει την προσπάθεια του κ. Ζαννιά από την πρώτη στιγμή να μπερδέψει τους Σκεπτόμενους στο Δ.Σ. .
Η μελέτη του κ. Μπλέτσα (σχετ. 4) πάλι αναφέρεται σε κλειστό κέντρο αντισφαίρισης Βόρειας Ελλάδας και ουδεμία σχέση έχει με το σκοπό, που δόθηκαν το 1.050.000 Ε για το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Χωρίς απόφαση επιτροπής και Δ.Σ.
Χωρίς διαγωνισμό νόμιμο ο κ. Ζαννιάς προχωρεί στη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού  στις 3/5/2004 με την εταιρία ΣΤΙΒΟΣ του κυρίου Κωτούδη στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης (σχετ. 18) με πάμπολλες ασάφειες και με τιμή 105.000 Ε, που είναι διπλάσια από την τιμή, που ο κ. Μπλέτσας έχει προϋπολογίσει στο βιβλίο κατασκευών, που μας μοίρασε η ΕΦΟΑ στη Γ.Σ. του Ηρακλείου το 2002 (σχετ. 19)
Πράγματι τον Αύγουστο του 2005 τοποθετήθηκαν τα 2 μπαλόνια σε 2 προϋπάρχοντα κακής ποιότητος ασφάλτινα γήπεδα στο «Ποσειδώνιο» Θεσσαλονίκης και σε 2 προϋπάρχοντα παρόμοια του Δήμου Σταυρούπολης στο συνοικισμό Ηλιούπολης. Είναι φανερόν ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Επίσης διαβάζοντας το χωρίς διαγωνισμό συμφωνητικό είναι φανερό πως τίποτε δεν τηρήθηκε τόσο οικονομικά όσο και κατασκευαστικά και χρονικά. Και κανένας έλεγχος δεν υπήρξε ούτε γνωρίζουμε που ανήκει η κυριότητα και ποιος γνωμοδότησε για την παραλαβή του έργου, που στο Ποσειδώνιο πλημμυρίζει (συνημμένη ψηφιακή φωτογραφία στις 20/6/2006)…
Γι αυτό ζητάμε να κληθεί ο κ. Κωτούδης της εταιρίας ΣΤΙΒΟΣ να προσκομίσει τα παραστατικά, αφού δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο έχουν πληρωθεί τελικά πέραν από τις 105.000 Ε, που πληρώθηκαν προκαταβολικά 1,5 χρόνο πριν την τοποθέτησή τους (σχετ. 20 α, β) από τα εντάλματα της ΕΦΟΑ 299 και 300/4.5.2004.
Ζητάμε να ελεγχθεί ο κωδικός 276 του απολογισμού 2006 (σχετ. 11, παρ. 4-5), γιατί έχουμε πληροφορίες ότι εκεί έχει περαστεί ως «αναπτυξιακό» κονδύλι, που ξαναπληρώθηκε στη ΣΤΙΒΟΣ.
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι είναι φανερό πώς έχουμε δίκαιο στις καταγγελίες μας και ανησυχούμε για την αδράνεια της Πολιτείας στο θέμα.
Στις 4/10/2007, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κατόπιν αιτήματός μας συναντήσαμε το νέο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Στην συνάντηση ήμασταν τρία μέλη του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και δύο εκπρόσωποι Συλλόγων.
Ενημερώσαμε τον κ. Υφυπουργό για τις ενέργειές μας σχετικά με το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ του προέδρου της ΕΦΟΑ κ. Ζαννιά καταθέτοντας ολόκληρο το σχετικό Φάκελο και την αγωνία μας για τις οικονομικές του παραβάσεις στη διαχείριση. Μάλιστα εγώ διάβασα στον Γιάννη Ιωαννίδη Εισήγηση και του την παρέδωσα με σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων (σχετ. 21) και ακολούθησε Διάλογος με τον Υφυπουργό να μας διαβεβαιώνει ότι θα γίνει Έλεγχος, για τον οποίο μέχρι στιγμής, αν και ακούσαμε ότι ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 οικονομικός έλεγχος όλων των ομοσπονδιών από την Γ.Γ.Α., (στην Γ.Σ. της Λάρισας ισχυρίστηκε ο κ. Ζαννιάς ότι έγινε κατόπιν αιτήματός του…) δεν έχουμε ακόμη γνώση του αποτελέσματος…
Πρόσφατα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μας κοινοποίησε Έγγραφό του προς την Γενική Διεύθυνση Οικον. Επιθεώρησης για την εξέταση της Αλήθειας των καταγγελλομένων (σχετ. 21α).
Το δίκαιο των καταγγελλομένων είναι φανερό από τα στοιχεία, που καταθέτουμε με έγγραφα. Είναι φανερό από την προσπάθεια του κ. Ζαννιά να αναβαπτισθεί μέσα από έκτακτη Γ.Σ. 1 χρόνο πριν από τη λήξη της 4ης αδιάλειπτης θητείας του (σχετ. 22 παρ. 9).
Αυτό έγινε, γιατί αναμένεται Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ του κ. Ζαννιά ως προέδρου της ΕΦΟΑ και των επαγγελματικών του ασχολιών (σχετ. 23).
Έξι Σύμβουλοι της ΕΦΟΑ, που εφαρμόζοντας τον Αθλητικό Νόμο ψήφισαν για το ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ και την έκπτωση του κ. Ζαννιά από το αξίωμά του στο Δ.Σ. στις 30/6/2007 δεν έβαλαν υποψηφιότητα θεωρώντας παράνομη την προσφυγή στις κάλπες, αφού δεν είχαν παραιτηθεί.
Στις 7/7/2008 η Δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το έκρινε αναρμόδιο και παρέπεμψε την Υπόθεση σε Πολυμελές, το οποίο ορίσθηκε για  τις 29/4/2010 (σχετ. 23α)
Το δίκιο μας φαίνεται και από την προσπάθεια του κ. Ζαννιά να πάρει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ απαλλαγή για την Γ.Σ. της Αλεξανδρούπολης με μία πλειοψηφία στην έκτακτη Γ.Σ. της Θεσσαλονίκης χωρίς συζήτηση επί των θεμάτων, αλλά με μόνη την ψηφοφορία εν όψει του Δικαστηρίου της 14/2/2008 (σχετ. 22 3 Α και σχετ. 10).
Με πονάει η κατασπατάληση του Δημοσίου Χρήματος έξω από το Δημόσιο Συμφέρον για ιδιοτελείς σκοπούς. Ένας τέτοιος σκοπός είναι η κάλυψη των εξόδων των Γ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. από τον κ. Ζαννιά, για να έχει ευχαριστημένους τους εκπροσώπους και να ψηφίζουν ό,τι τους προτείνει απεμπολώντας το Δημοκρατικό τους Δικαίωμα (σχετ. 24α, 24β, 24γ) και περιμένοντας κάτι από την διοίκηση (ανάληψη αγώνων, διορισμούς  ως υπαλλήλων συζύγων η παιδιών τους κ.α.).
Είναι φανερόν από τον Απολογισμό του 2004 (σχετ. 8α, 8β), όπου είναι καταγεγραμμένο το εισπραχθέν κονδύλι για το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης Βόρειας Ελλάδας μέχρι σήμερα ότι το μεν Έργον δεν έγινε, τα δε χρήματα δεν υπάρχουν στο ταμείο της Ε.Φ.Ο.Α. (σχετ. 25α, 25β) και έτσι είναι ΑΚΡΙΒΕΣ το δημοσίευμα της 18/12/2008 (σχετ. 26)
Για πολλά χρόνια έχω δώσει τη γνώση και την φροντίδα μου ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ όχι μόνον στους Αθλητές του Συλλόγου μου, αλλά και γενικότερα στο Ελληνικό Τέννις.
Με απίστευτες δυσχέρειες και χωρίς γηπεδικές εγκαταστάσεις κάνοντας τεράστια προσπάθεια για τους νέους μας έχουμε αναδείξει ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΕΣ και Αθλήτρια με ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ακόμη και ως μέλος της Εθνικής Ομάδος Γυναικών στο FED CUP 2003 με Επιτυχία και Άνοδο της Ελλάδας στην Α΄ Κατηγορία (σχετ. 24).
Γι αυτό ζητώ να ελεγχθεί ο κ. Ζαννιάς και κάθε άλλος υπεύθυνος για την μη κατασκευή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αλλά και την μη σύννομη εγκατάσταση των μπαλονιών με συνέπεια την τεράστια ζημία του αθλήματος.

Θεσσαλονίκη 23 Φεβρουαρίου 2009

Η ΔΗΛΟΥΣΑ και ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΣΑ
  
Ευαγγελινή Σαρατζίδου



Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

      (Μου την έστειλε ο Αλέξανδρος-Αθλούμενο Μέλος μας- στις 12/10/10)
Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):
                             (ελαφρώς ρετουσαρισμένη για τον Σάκη στις 17/10/10 «αφιερωμένη» εξαγριωμένα στα ελληνικά παχύδερμα της πολιτικής αφροσύνης…)

Με ρωτάτε, γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς, αλλά οι θεσμοί.
 Με ρωτάνε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την Εμπιστοσύνη μας, την Πίστη του Λαού στη Κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος. Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη!
Αν τους αφήσεις, θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν.
Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και μακριά απ' τα πόδια μας τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

ΥΓ. Φίλτατε Σάκη,
Γίναμε παράδειγμα προς αποφυγήν. Πάντως είμαστε στο προσκήνιο και περιφερόμαστε σαν τις άδικες κατάρες ζητώντας χαμηλότοκα δανεικά, για να τα πληρώσουν τα εγγόνια μας, ενώ οι «δικοί μας» κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι ετοιμάζοντας ανενόχλητοι το σχέδιο της επόμενης λείας…
Γιά.Σα.ς