Thursday, February 28, 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΝ Κο ΖΑΝΝΙΑ Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν μόνο η αρχή...


  Πανικός στα κυκλώματα διαφθοράς από την καταδίκη. Δεκάδες διαχειριστικοί έλεγχοι στο άμεσο μέλλον.Από το μεσημέρι της Τετάρτης κάτι σημαντικό έχει αλλάξει στη δημόσια ατμόσφαιρα της Ελλάδας.
   Η καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης,...... έχει προκαλέσει ισχυρό σοκ καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που δημόσιος παράγοντας οδηγείται στη φυλακή με τόσο βαριά ποινή.
   Μετά την χθεσινή καταδίκη, .....πανικός έχει πέσει στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες καθώς .......βρίσκονται σε εξέλιξη διαχειριστικοί έλεγχοι.
   Πολλοί φοβούνται ότι τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα δουν το φως της δημοσιότητας μεγάλα σκάνδαλα.
   Τώρα όμως……, κανένας από τους διαχειριστές δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.
   Είναι πλέον φανερό ότι το πανηγύρι τελείωσε. Οι πολίτες απαιτ
oύν παραδειγματική τιμωρία για όλους όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.
   Μετά την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, .....έπονται και άλλες. Είναι φανερό ότι η χθεσινή ημέρα αποτελεί σταθμό στα δημόσια πράγματα της χώρας.     
   Φαίνεται ότι η ασυλία των τρωκτικών έχει πλέον τελειώσει.
  Αποσπάσματα από το http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=500496
Υ.Γ. Κάτι μου λέει ότι σήμερα το βράδυ,.....ένα μπουκάλι ουίσκι δεν θα φθάσει, αναλογιζόμενος ότι έρχεται η σειρά του.

«Δεν έζησε ποτέ έντιμο βίο.. »

Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον κεντρικό δήμο.
.......«Δεν μπορεί ένας δημόσιος άρχοντας να αποφασίσει να κλέψει ξαφνικά το 1999. Το αδίκημα δεν είναι πρωτογενές.
 Η εγκληματική δράση Παπαγεωργόπουλου-Λεμούσια αποκλείει ότι έζησαν έντιμο βίο πριν από το αδίκημα της υπεξαίρεσης», είπε.

Λάθη στην ζωή ΟΛΟΙ κάνουμε!
Το να κατασπαταλάς και να εξαφανίζεις με ( τάχα )δάνεια όταν σε κυνηγούν χίλιοι διάβολοι της αγοράς ....... γιατί τους χρωστάς απέχει πολύ από τον άνθρωπο της αγοράς που αγωνίζετε να κρατήσει την επιχείρηση του.

Έτσι δεν είναι κόκορα?
Τα παραδείγματα μας τα δίνει ο έτερος φίλος του Δημάρχου και  συνυπογράφοντας 
μαζί σου στην ΕΦΟΑ.
Μα αυτή την έρμη την ΕΦΟΑ την κυνηγούν οι κολλητοί της απατεωνιάς και της λοβιτούρας σε κάθε βήμα .
Τι μοίρα και αυτή!

Wednesday, February 27, 2013

*Δυνατά μυστικά τους κρατούσαν αλληλέγγυους*

Μην μας φαίνεται σε κανέναν παράξενο ότι το πολιτικό σύστημα δείχνει αλληλέγγυο και μεγάλη ανοχή στις κατηγορίες και στην ανάκριση σε βαθμό κακουργήματος στον δικό μας κόκορα που  από ότι φαίνεται υπάρχει όμοια αλληλεγγύη ......

Δυστυχώς για τον αθλητισμό ο Β Παπαγεωργοπουλος οδηγείτε με ισόβια ποινή στην φυλακή!......


Monday, February 25, 2013

Η βλακεία πάει . σύννεφο!

OPEN JUNIOR ΕΦΟΑ: 2η ημέρα στα 12αρια PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Φεβρουάριος 2013 07:30
Αποτελέσματα Κυριακής και πρόγραμμα Δευτέρας (25/2/2013) στο ΟΠΕΝ Junior ΕΦΟΑ στην κατηγορία κάτω των 12.
Attachments:
b12sq (2).xls[ ]154 Kb
g12sq (1).xls[ ]151 Kb
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (1).xls[ ]125 Kb



Προς κ Πατσουράκου Ντόρα,

Φαίνεται ότι ως επιδιαιτητής των αγώνων έχετε συμβληθεί και εσείς με την ΑΦΕΑ...........
Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να αφήνετε τους αθλητές να κάνουν βόλτα στα γήπεδα γιατί δεν ξέρουν πως να περάσουν το χρόνο ως που να παίξουν .
Τι κάνετε με το πρόγραμμα των  αγώνων?
Πότε θα καταλάβετε ότι έχει κόστος το άθλημα όταν οι γονείς και οι αθλητές αντί ν αγωνίζονται στην ώρα τους κυκλοφορούν βρίζοντας το άθλημα για την τσαπατσουλιά, την ανευθυνότητα, την αγνωσία 
Επιτέλους θα ξυπνήσει κάποιος από την διοίκηση της ΕΦΟΑ και να δείξει τον οφειλόμενο σεβασμό στον αθλητή που έρχεται από τα 4 άκρα της Ελλάδος για να παίξει και αντί αυτού βλέπει ερασιτεχνική διοργάνωση τσιλικ-τσουμάκ της γειτονιάς του 1950 !
Σύνελθε κόκορα
Μιλάμε για 2013 και εσύ ξεσκονίζεις .......τον ψηφοφόρο σου ?
ΞΫΠΝΑ κοκορε !!!!!!!

 






       


Friday, February 22, 2013

Ολυμπιακό κέντρο και Κουρής!

Δεν αλλάζει με τίποτα αυτή η χώρα όταν έχει διοικήσεις που τις διοικούν κοκόρια και κότες.
Άφησαν τον Κουρή να επανέλθει στα γήπεδα του Ολυμπιακού Κέντρου.
Όσο για  το κοτέτσι της Υμηττού ακόμα ψάχνει γήπεδα.
Τώρα θα μας πει ο κόκορας ποιος είναι πίσω από τον Κουρή?

Και όλα αυτά γιατί ο κόκορας δεν έχει μυαλό !

ANAKOINΩΣΗ ΟΠΕΝ JUNIOR PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 16:37
ΟΡΕΝ JUNIOR κατηγορία κάτω των 12 ετών (Α.Ο.Α.ΠΑΠΑΓΟΥ)
Για το ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ για Παρασκευή 23/2/2013, επικοινωνήστε με την Επιδιαιτητή των Αγώνων κα ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΥ τηλ. 6934306004.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 11:07
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι σημερινοί αγώνες 22/2/2013 για τις έδρες Α.Ο.Α. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ κατηγορίες Αγόρια-Κορίτσια 14, 18 και Ο.Α.ΓΛΥΦΑΔΑΣ κατηγορία Αγόρια-Κορίτσια 16 αναβάλλονται για αύριο Σάββατο 23/2/2013, το πρόγραμμα μεταφέρετε αυτούσιο.


Εάν επέλεγε να κάνει τους αγώνες στο Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης θα αναγκοζόντουσαν οι αθλητές να παίζουν από χωμάτινα στα τσιμέντα από τσιμέντα σε χόρτω  κτλπ?
Για να πάρει τον ψήφο του Παπάγου προτιμά ν αφήνει τους γονείς και τους αθλητές να τρέχουν σαν τις άδικες κατάρες στα σκορπισμένα γήπεδα .

Κουκούτσι μυαλό ο κόκορας. Θέλαμε να τον βγάλουμε στο άθλημα μας πρόεδρο!
Ας το πληρώσουμε χρυσό τώρα.......

Wednesday, February 20, 2013

Ο κόκορας μας αντέδρασε? ....Ετσι εξαργύρωσε την εκλογή στην ΕΟΕ κατεβάζοντας τα βρακιά!


    Οργισμένη αντίδραση του Βασιλακόπουλου μόλις έφτασε στα χέρια του το έγγραφο της ΓΓΑ για τη φετινή επιχορήγηση του μπάσκετ, αν και γνώριζε ότι θα ήταν μειωμένη κατά 60%, σε σχέση με την περσινή.
Σειρά τώρα του Βασιλακόπουλου να λοξοκοιτάξει τον Ιωαννίδη 
Σειρά τώρα του Βασιλακόπουλου να λοξοκοιτάξει τον Ιωαννίδη


Η επιστολή της ΕΟΚ προς τον Γιάννη Ιωαννίδη αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θεωρεί ότι έχει υποχρέωση να επιστρέψει το υπ΄ αριθμ. 2997/14-2-2013 έγγραφο της Γ.Γ.Α., με το οποίο μας γνωστοποιείται το ποσό (1.700.000 ευρώ) της οικονομικής επιχορήγησης της Ομοσπονδίας για το έτος 2013 ως απαράδεκτο τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς το ύφος του.
Οι Αθλητικές Ομοσπονδίες είναι οι θεσμικοί φορείς του ελληνικού αθλητισμού και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να θεωρούνται επαίτες και να χρησιμοποιούνται ως εντολοπαραλήπτες και εντολοδιεκπεραιωτές.
Προκειμένου δε να γίνει αντιληπτό το εύρος της οργής που εύλογα διακατέχει το αθλητικό κίνημα και για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, σας παραθέτουμε τις οικονομικές επιχορηγήσεις της Ε.Ο.Κ. της τελευταίας δεκαετίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ Ε.Ο.Κ. 2003 – 2012..................................................................................................

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=344718

Ο κόκορας προτίμησε να μπει στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΕ  ΠΑΡΑ να ζητήσει χρήματα για τα παιδιά του τένις.
Λέει λοιπόν στο κοτέτσι του...κότες! αφού έχουμε τους γονείς να τρέχουν  σ ολη την Ελλάδα μέσα απο την ΑΦΕΑ -εισιτήρια ξενοδοχεία- ας πάρω και εγώ την θεσούλα μου στην ΕΟΕ να έχω κι άλλο μεροκάματο εκτός από την ΑΦΕΑ.

Monday, February 18, 2013

ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ...Τι μου θυμίζει....Τι μου θυμίζει....τι μου θυμίζει!!!!!!!


Οι οικονομικοί εισαγγελείς στέλνουν το ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ

Εντολή διενέργειας έρευνας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) έδωσαν στο ΣΔΟΕ οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης ύστερα από καταγγελίες ότι την περίοδο 2006-2011 καταβλήθηκαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για εικονικές εξετάσεις.
Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αναφέρουν ότι επί διοίκησεων Βασίλη Γκαγκάτση και Σοφοκλή Πιλάβιου η ΕΠΟ υπέστη ζημιά περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ για πληρωμές ιατρικών εξετάσεων αθλητών που φέρονται να ήταν εικονικές στο πλαίσιο του προγράμματος κάρτας υγείας και παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε αθλητές, κυρίως ερασιτεχνικών κατηγοριών. Το θέμα αυτό είχε αναδειχθεί από την "Ε", με εκτενές δημοσίευμά της στις 6 του μήνα.
Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος Βάσει των καταγγελιών, η ΕΠΟ υπέγραψε το Σεπτέμβριο του 2005 σύμβαση με την εταιρία OPEDEK ΑΕ για τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς υγείας σε όλη την χώρα καθώς και για 250 χιλιάδες εξετάσεις. Για το σκοπό αυτό η Ομοσπονδία είχε λάβει από την UEFA επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αργότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, όταν η επίμαχη εταιρία απορροφήθηκε, η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS και υπογράφηκε το Φεβρουάριο του 2010 νέα σύμβαση για μεταφορά και διενέργεια ειδικών εξετάσεων βιολογικών δειγμάτων αθλητών.
Σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, οι εν λόγω συμβάσεις ουσιαστικά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, καθώς, την επίμαχη περίοδο, η ΕΠΟ φαίνεται να καταβάλει ποσό 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,5 εκατομμύριο εξετάσεις αθλητών, ενώ στην πραγματικότητα αυτές δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 15.530.
Η εντολή των Οικονομικών Εισαγγελέων προς την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ είναι να εξακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπίσει αν και από ποια στελέχη της ΕΠΟ έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. 

Δεν ξέρω εάν σας θυμίζει ........ 
την εποχή των μαζικών προγραμμάτων,
την εποχή Ορφανού και  EURO,
την εποχή του χορηγού στην ΕΦΟΑ μέσω ΑΦΕΑ,
την εποχή Ασφάλεια και Ωνάσειο
την εποχή ΟΠΑΠ
την εποχή ΕΟΕ και 2004 μέχρι σήμερα..
την εποχή Μανώλη... Δ/ντη της ΕΦΟΑ
και πολλά άλλα ...............
και φυσικά κλείνουμε με το Περιλάλητο Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περιμένετε έρχονται τα καλύτερα!!!!!


Sunday, February 17, 2013

Βασίλης Δεσποτόπουλος -Λουκάς Τζάνης, αυτοκινητοδρόμιο και ΚΟΚΟΡΑΣ

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην οικία του στη Φιλοθέη ο πανίσχυρος Βασίλης Δεσποτόπουλος της ΕΛΠΑ, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 500 χιλ. ευρώ....................

........Ο δήμαρχος του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζάνης, υιοθετώντας ιδέα του αρχιτέκτονα κ. Θανάση Παπαθεοδώρου προωθεί τη δημιουργία πίστας φόρμουλα 1..............

Και γιατί το αναφέρουμε θα πούν μερικοί από το κοτέτσι του κόκορα!

Μα γιατί είναι  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ (φαγοπότι) του κόκορα και των κολλητών του.
Είναι ο δήμαρχος που λέει φέρε τα κλειδιά των γηπέδων τένις εάν δεν ψηφίσεις κόκορα!

Έλα όμως που οι τρεις φίλοι με το κοινό όραμα χάνουν ένα ένα από το κοτέτσι της χρυσής κότας!

Μα είμαστε περίεργοι, ΟΛΟΙ οι κολλητοί του έχουν πέρα δώσε με την λοβητούρα?

Τράτζικ τένις



Saturday, February 16, 2013

Ασφάλεια ... See Grou!.....και πρόεδρος κόκορας της ΕΦΟΑ

Έχει μια πολύ ωραία διαφήμιση η Wind στην τηλεόραση.
Η ασφάλεια παντού.........
Ο πρόεδρος χαμένος μέσα στην λοβητούρα, στην απιστία λόγων και έργων,και η Συγγρού δρόμος της αμαρτίας .Πέρασε αρκετά χρόνια σ αυτόν το δρόμο!
Πραγματικά,βλέποντας την,το πρώτο που σκέφτεσαι είναι το  ακριβές αντίγραφο... ο κόκορας Λες και γυρίστηκε γι αυτόν!
Είναι τραγικό να εκπροσωπείτε το άθλημα μας μ αυτόν.
Είμαι περίεργος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί με τα αμάξια της ΕΟΕ?
Τόσο ξεφτιλισμένος είναι  αυτός ο θεσμός της ΕΟΕ!
Ντόπινγκ ,δάδες,αμάξια,ανυπαρξία έργου .
Όπου και να πάει μόνο βρωμιά και δυσωδία  υπάρχει.
Τυχαίως ? Δεν νομίζω.
ττ


Thursday, February 14, 2013

Η κάρτα ασφάλισης, το κόστος της οποίας ορίζεται στα 25€........


Β. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Για τη συμμετοχή αθλητών-τριών σε όλες τις κατηγορίες Α/Κ12 -14 -16 -18 ετών είναι υποχρεωτικά
τα παρακάτω:
1. Ηλεκτρονικό Δελτίο αθλητή/τριας ΕΦΟΑ.
Από το 2013 και μετά το open καθιερώνεται το ηλεκτρονικό δελτίο αθλητή-τριας, το οποίο είναι
υποχρεωτικό για την συμμετοχή των αθλητών-τριών σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα που
διοργανώνει η ΕΦΟΑ ή οι Ενώσεις.
Το ηλεκτρονικό δελτίο θα εκδίδεται κατόπιν κατάθεσης από τους ενδιαφερόμενους αθλητές-
τριες, σχετικής αίτησης, 1 φωτογραφίας, ιατρικής βεβαίωσης, η οποία θα έχει εκδοθεί μέχρι 1
μήνα πριν την κατάθεση των δικαιολογητικών και του ποσού των 7€ για ανανέωση του δελτίου
και των 12€ για έκδοση δελτίου για πρώτη φορά. Η κάρτα ασφάλισης, το κόστος της οποίας
ορίζεται στα 25€ για όλες τις κατηγορίες, θα ισχύει για ένα χρόνο από την ημερομηνία
έκδοσής της.
2. Ηλεκτρονική Ταυτότητα αθλητή/ I-Pin ΕΦΟΑ.
5
* Από το 2013 και μετά το open, καταργείται ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής που ίσχυε μέχρι και
το 2012 και καθιερώνεται η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέσω του διαδικτύου, για την
οποία απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση από κάθε αθλητή- τρια, που θα συμμετάσχει σε
επίσημο πρωτάθλημα οποιουδήποτε επιπέδου (Πανελλήνιο, Ε1, Ε2, Ενωσιακά), της
ηλεκτρονικής ταυτότητας της ΕΦΟΑ/ I-Pin ΕΦΟΑ ( δεν ισχύει το I-Pin της ITF/ TE).
Η απόκτηση του I-Pin ΕΦΟΑ, θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της
Ομοσπονδίας, ενώ το κόστος του για το 2013 διαμορφώνεται στα 20€, για τις κατηγορίες Α/Κ
10-12-14-16-18.
Το I-PIN θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσής του και για ένα έτος.
3. Παράβολο συμμετοχής 20 € για τα μονά-διπλά και 6 € αν παίζουν μόνο στα διπλά.

ΥΓ
Εστω μια φορά να κάνει κάτι καλό αυτός ο κόκορας !
Εκεί που πήγαμε να πούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ξέρουμε εάν δικαιούνται οι σύλλογοι να ψηφίζουν -τώρα έχουμε ηλεκτρονικά την καταγραφή των συμμετεχόντων- ΝΑΣΟΥ και εμφανίζει την κάρτα ασφάλισης.
Πέραν που επανειλημμένα του έχουμε ζητήσει να εμφανίσει στον ισολογισμό των τελευταίων ετών τα χρήματα της κάρτας ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΉΚΕ ΟΥΤΕ καν να το διαψεύσει-και του έχουμε επαναλάβει χίλιες φορές ότι κάθε οικογένεια έχει την οικογενειακή ασφάλεια   ...ΑΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ
Καταλαβαίνουμε βέβαια οτι όλες αυτές οι κάρτες δίνουν το δικαίωμα στον κόκορα και στον συνυπογράφοντα στην ΕΦΟΑ να έχει ασφάλεια υψηλού επιπέδου χωρίς να δίνει φράγκο αυτός και η οικογένεια του όταν χρειασθούν ιατροφαρμακευτική υποστήριξη και ασφάλεια ζωής.
Και ΟΛΑ αυτά από το χρήμα των γονέων

Μα δεν μας φθάνει που οι γονείς πληρώνουν τα έξοδα των αγώνων! 
3. Παράβολο συμμετοχής 20 € για τα μονά-διπλά και 6 € αν παίζουν μόνο στα διπλά.
ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνουν και την ασφάλεια του κόκορα και σία?

Παραλειπόμενα των εκλογών στην ΕΟΕ με τον πηδηχτούλη κόκορα του τένις

 Υποψηφιότητες για την Εκτελεστική Επιτροπή έχουν θέσει ακόμη ο Σπύρος Ζανιάς (τένις) και ο Γιώργος Γερόλυμπος (τρίαθλο). 
Ο Ζανιάς μάλιστα έσπασε τη γραμμή της μειοψηφούσας άποψης, στις συγκεντρώσεις της οποίας συμμετείχε ανελλιπώς τον τελευταίο καιρό, με πνεύμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας. 
Μόλις όμως διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων εντός της ομάδας, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να πηδήσει από το σκάφος και να πάρει μετεγγραφή για το αντίπαλο στρατόπεδο. Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως.

Πέρα όμως από τις φαιδρότητες της υπόθεσης, η ουσία είναι πως στη νέα ολομέλεια θα έχουμε το εξής οξύμωρο σχήμα. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η κορωνίδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα διοικείται από τους εκπροσώπους της σκοποβολής, του κανόε-καγιάκ, του ράγκμπι, του γκολφ και του μπάντμιντον (Καπράλος), ενώ τα αθλήματα που έχουν φέρει διακρίσεις και μετάλλια (μπάσκετ, πόλο) ή τα δημοφιλή με την περισσότερη μαζικότητα (βόλεϊ, χάντμπολ) θα βρίσκονται εκτός.  
από http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/02/2013&id=342826

ΥΓ
Τα κλασικά πηδήματα , αριστερά,δεξιά και παντού, είναι γνωστά για τον κόκορα!
Μπέσα και λόγος είναι ανύπαρκτα στην ζωή του
Πουλημένος μια ζωή! 
Το επιβεβαίωσε και την Δευτέρα.
Βλαχοτράτζικ! 

Tuesday, February 12, 2013

To site της ΕΦΟΑ και ο ανύπαρκτος λόγος του κόκορα!

Που το θυμηθήκαμε τώρα θα μου πείτε και γιατί ασχολούμεθα με το site!
Απλώς όταν ένας άνθρωπος δεν έχει λόγο,δεν έχει μπέσα,είναι δυνατόν να είναι ηγέτης ενός αθλήματος?
Να γι αυτό το θυμηθήκαμε.
Ο κόκορας και το κοτέτσι του ....
Τώρα τι να τους ταΐσουμε?
κριθάρι η καλαμπόκι?
Γιατί ευρώ λιγόστεψαν κόκορα και περιμένουμε τον ισολογισμό για να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  τον αληθινό αριθμό ανοίγματος της ΕΦΟΑ.
δ.ρ.

Monday, February 11, 2013

Ο γνωστός μας κολαούζος κόκορας του τένις ανέλαβε να σώσει και την Ολυμπιακή Επιτροπή.........χα..χα...χα....


Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία (2013-2016) θα είναι ο κ. Σπύρος Καπράλος.

Ο κ. Καπράλος επανεξελέγη σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2013, πανηγυρικά στις αρχαιρεσίες που έγιναν στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τη συγκρότηση της νέας Ολομέλειας, συγκεντρώνοντας την εμπιστοσύνη των Αθλητικών Ομοσπονδιών και θα ηγηθεί και πάλι του Ολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας.

Παράλληλα έγινε η εκλογή για τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και των Προέδρων ορισμένων από τις Επιτροπές της ΕΟΕ.

Συγκεκριμένα εκλέχθηκαν:
Α' Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελλάκης (σκοποβολή)
Β' Αντιπροέδρος: Θανάσης Βασιλειάδης (γυμναστική)
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κατσιαδάκης (ξιφασκία)
Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος (κανόε-καγιάκ)
Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής: Σπύρος Καπράλος, Παύλος Κανελλάκης, Μανώλης Κατσιαδάκης, Αντώνης Νικολόπουλος , Λάμπης Νικολάου (μέλος ΔΟΕ), Σπύρος Ζαννιάς (τέννις), Γιάννης Σταματόπουλος (στίβος)
Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Βασιλειάδης (ιστιοπλοΐα)
Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Γιάννης Καρράς (κωπηλασία)
Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος: Γιώργος Λενός (πυγμαχία)
Επίσης, στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας επανεξελέγη για την τετραετία 2009-2013, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος (ιππασία).
Τη νέα Ολομέλεια συγκροτούν ως μέλη ακόμα:
Βασίλης Κατσώρας (χιονοδρομία), Φώτης Καϋμενάκης (παγοδρομία), Πέτρος Συναδινός (τοξοβολία), Σοφοκλής Πιλάβιος (ποδόσφαιρο), Γιώργος Βασιλακόπουλος (μπάσκετ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος (υγρός στίβος), Θανάσης Τερζής (ποδηλασία), Αχιλλέας Μαυρομμάτης (βόλεϊ), Στέλιος Αγγελούδης (χάντμπολ), Δημήτρης Χατζημιχάλης (χόκεϊ επί χόρτου), Γιάννης Σγουρός (άρση βαρών), Μιχάλης Φυσετζίδης (τεκβοντο), Ξενοφών Αθανασίου (πάλη), Γιώργος Γερόλυμπος (τρίαθλο), Γιώργος Αλικάκος (μοντέρνο πένταθλο), Μανώλης Κολυμπάδης (πινγκ πονγκ), Βαγγέλης Σουφλέρης (ράγκμπι), Διονύσης Ηλιάδης (τζούντο), Κώστας Τσαούσογλου (γκολφ).


Όπως έσωσε τόσα χρόνια το τένις χρεώνοντας το 1.800.000 ...σε λίγο θα βγουν και άλλα...
έτσι θα σώσει και την ΕΟΕ μια και ακόμα δεν έχει παραδώσει τον λογαριασμό από τις δάδες του Πεκίνου ......έχουμε και του Λονδίνου .....
Οπότε ας ετοιμάσουμε την πρόσθεση...

Αλληλούια........

Για τον κ. Λάμπη Νικολάου Προσωπικό και Διαδικτυακό


Ελπίζω, κύριε Νικολάου, στην σημερινή σύγκληση της ολομέλειας να απομονώσετε τον εκπρόσωπο του Τένις, για να έχετε να πείτε και κάτι στον πρόεδρο της Δ.Ο.Ε. στην επόμενη θεσμοθετημένη η και ειδική επί του θέματος συνάντησή σας, προτού βγουν οι 2 αποφάσεις του ΣτΕ για το Ασυμβίβαστο και την μη έκπτωσή του από τον ΓΓΑ βάσει του Αθλητικού Νόμου, αλλά και το Ποινικό του 1.050.000 Ε για το οποίο εκκρεμεί Τακτική Ανάκριση βάσει Εισαγγελικής Παραγγελίας.
Γιάννης Σαρατζίδης
(Σύζυγος της Κυρίας Λίτσας, στο Μνημείο της οποίας υπάρχει η εξής επιγραφή: ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΖΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ( ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ- ΤΗΡΗΣΗΣ-ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΝΟΜΩΝ)
Επικοινωνία: 2310615533

Αυτό σημαίνει τέλος τα ταξίδια στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων ΜΑΙΜΟΥ? Πάνε οι ψήφοι που έβγαζαν τον κόκορα Πρόεδρο?


VIIII. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Ο στόχος της Ε.Φ.Ο.Α. και για το 2013, είναι η περαιτέρω αύξηση της αγωνιστικής δραστηριότητας,
σε όλες τις κατηγορίες, με σκοπό την ενεργοποίηση των συλλόγων ώστε να δοθεί η δυνατότητα
συμμετοχής σε αγώνες σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη αγωνιστική εμπειρία.
Επιθυμία μας είναι να δοθεί η δυνατότητα διοργάνωσης ανοικτών βαθμολογούμενων ή μη
Πρωταθλημάτων, Ανδρών και Γυναικών και JUNIORS, από όσους Συλλόγους το επιθυμούν σε
περίοδο κενών ημερομηνιών του αγωνιστικού προγράμματος 2013.
Υποχρέωση των συλλόγων είναι να προκηρύσσουν έγκαιρα τους αγώνες πριν την έναρξή τους και
να τους κοινοποιούν στις Ενώσεις και υποχρεωτικά στην Ε.Φ.Ο.Α. Οι σύλλογοι είναι ελεύθεροι να
επιλέξουν την ημερομηνία της διοργάνωσης αφού πρώτα ενημερωθούν από την Ε.Φ.Ο.Α. ότι είναι
κενή. Παρακαλούνται οι σύλλογοι να στείλουν τις αιτήσεις ανάληψης ΟΡΕΝ Πρωταθλήματος στην
Ε.Φ.Ο.Α.
Για να αναγνωριστούν οι αγώνες ως επίσημη αθλητική δραστηριότητα απαιτείται η αποστολή των
προκηρύξεων, των ταμπλό αγώνων και των βαθμολογιών (όπου υπάρχουν) από τις Ενώσεις ή τα
σωματεία στην Ε.Φ.Ο.Α. με επίσημο πρακτικό. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και όχι
αργότερα από το τέλος Δεκεμβρίου οι Ενώσεις υποχρεούνται να έχουν αποστείλει επίσημα στην
Ε.Φ.Ο.Α. τις τελικές Ενωσιακές Βαθμολογίες καθώς και τον αριθμό των αθλητών/ αθλητριών ανά
Σωματείο που έχουν λάβει μέρος σε επίσημο αγώνα.
Δεν θα αναγνωρίζεται από την Ε.Φ.Ο.Α. ως επίσημη κάθε αγωνιστική δραστηριότητα η οποία
δεν είναι απόλυτα σύμφωνη με τους παρόντες Κανόνες και Κανονισμούς.
17
Αγώνας κάθε επιπέδου, εκτός των αναφερομένων στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της
Ε.Φ.Ο.Α. ή των Ενώσεων για να θεωρηθεί ως Αγωνιστική Δραστηριότητα, πρέπει:
 Nα έχει σταλεί έγκαιρα, τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη διεξαγωγή, η προκήρυξη σε
Ε.Φ.Ο.Α. ή Ενώσεις.
 Nα έχει ορισθεί επίσημος επιδιαιτητής ή παρατηρητής.
 Nα αναφέρεται στην προκήρυξη ο επίσημος επιδιαιτητής η παρατηρητής.
 Nα σταλεί ταμπλό αγώνων μετά την κλήρωση και αποτελέσματα μέσα σε 5 ημέρες μετά
την ολοκλήρωση στην Ε.Φ.Ο.Α. ή σε Ένωση με έκθεση του παρατηρητή ή επιδιαιτητή.
 Να πληρεί όλους τους κανόνες και προϋποθέσεις που έχουν και οι επίσημοι αγώνες
(δελτίο αθλητή, κάρτα, κενή ημερομηνία, ιατρική κ.λ.π.).
.

Από της 05/01/2013 στα Ιωάννινα............11-2-13 η ανακοίνωση των κανονισμών!!!!!!!!! Αυτή η χελώνα που μας τα έφερε έκανε φαίνεται κατοσταρι παγκόσμιο !

Kανόνες και κανονισμοί 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2013 19:02
efoa_logoΣτα πλαίσια των αλλαγών που έχουν αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α., την Εθνική Επιτροπή Διοίκησης και την Γενική Συνέλευση της 05/01/2013 στα Ιωάννινα, ανακοινώνονται οι Κανόνες και οι Κανονισμοί για τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων Juniors για το έτος 2013.
Attachments:
ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ JUNIORS 2013 ΤΕΛΙΚΟ 1.pdf


Και περιμένουμε εμείς να κάνει αυτός ο κόκκορας το τένις ένα σεβαστό άθλημα.
Ντροπή !!!
[ ]227 Kb

Sunday, February 10, 2013

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ


Αγαπητά μου παιδιά!
Κάθε τέσσερα χρόνια, μετά τη λήξη του Ολυμπιακού Έτους και εντός του Φεβρουαρίου του επομένου, γίνονται οι εκλογές στην  Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της για την επόμενη τετραετία! Η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι θεσμός "Κρυμμένου Θησαυρού", υψίστης ηθικής και αθλητικής σημασίας και αποτελεί αποδεικτικό αναγνώρισης της προσφοράς στον αθλητισμό της χώρας και καταξίωσης για το πρόσωπο που επιλέγεται με τις ψήφους των εκπροσώπων από όλες τις ομοσπονδίες ολυμπιακών αθλημάτων. Όπως είναι φυσικό η θέση αυτή θα πρέπει να αποδίδεται στο πρόσωπο, που πραγματικά την αξίζει, με διαδικασίες απόλυτα άψογες, ηθικές, ιδανικές, διαφανείς, ανεπηρέαστες από άλλα κριτήρια, αποδεκτές από όλους και κυρίως χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, διότι οι διαδικασίες αυτές θα επιλέξουν τον διαχειριστή ενός "Κρυμμένου Θησαυρού", ο οποίος θησαυρός ανταποκρίνεται στην αξία και τον προορισμό του αθλητικού ιδεώδους.
Αυτά ... θεωρητικά, διότι στην πράξη, εδώ και τριάντα χρόνια, γίνεται της ... Κορέας, του Βιετνάμ, της ... Πόπης, της ... Siemens και του ... Βατοπεδίου όλα ταυτόχρονα ομού μαζί!!!
Στην πραγματικότητα οι υποψήφιοι, οι ομοσπονδίες, οι παρατρεχάμενοι και τα κόμματα, αφού εξαντλούν όλους τους νόμιμους και παράνομους τρόπους επιρροής των αποτελεσμάτων αυτής της ψηφοφορίας κατά γενική ομολογία και θρασύτατη και δημόσια παραδοχή (με πρώτη και καλύτερη τη λεγόμενη "κομματική πειθαρχία", η οποία μέσα σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο από την "Βασική Αρχή Επιβίωσης μιας Συμμορίας") , δηλαδή αφού ... ξεχέζουν πατόκορφα το "Θρόνο του Υπέρτατου Αθλητικού Ιδεώδους", μετά τον παραδίδουν στο ... Νικητή, ο οποίος ... θρονιάζεται σ' αυτόν με περηφάνια!
Και εις ανώτερα, παιδιά μου!
Με βάση, άλλωστε, τη Γενικευμένη Θεωρία των Αναβολικών, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από το κοινό "Κλέψιμο της Αθλητικής Αξίας του Άλλου με Απαγορευμένες Μεθόδους", όλοι αυτοί που μοστράρονται ότι δήθεν αγωνίζονται για την προστασία του Ελληνικού Αθλητισμού από το Κλέψιμο των Αναβολικών, όλοι αυτοί είναι και οι πρώτοι που κάνουν θρασύτατα φανερή και εκτεταμένη προσωπική χρήση "Απαγορευμένων Κλεπτικών Μεθόδων" στην εκλογή του Προέδρου της ΕΟΕ!
Έτσι, το "Κυνήγι του Κρυμένου Θησαυρού" για έναν σύγχρονο ... Ιντιάνα Τζόουνς έχει μετατραπεί στο "Κυνήγι της ... Χεσμένης Καρέκλας" και μάλιστα με τη ... σύμφωνη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων μας!
Αν αυτό είναι αθλητικό ιδανικό, τότε εγώ είμαι ... Καρδινάλιος στο Βατικανό!

Copyright © 1945-2045 Θύμιος Περσίδης, Κυνηγός της Απάτης από Χόμπι!
 Πρώτη δημοσίευση 06/02/09     Γραμμένο για τις πρηγούμενες εκλογές στην Ε.Ο.Ε.      
 Αλιευμένο από http://www.karate.gr/15athlet/15090206.htm

Ιωαννίδης και τότε, Ιωαννίδης και τώρα.
 Διαχρονική αξία! 
Το μόνο που απομένει, είναι να μάθουμε μετά τις εκλογές του 2013, πόσοι διαχρονικοί  «δεσποτάδες» θα εκλεγούν στην «Ιερά Σύνοδο» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ;


ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ;
Η  Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή,  μας ενημερώνει για την τελετή Αφής και παράδοσης της φλόγας για το 11ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας  «Μπρασόβ 2013», που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 22 Φεβρουαρίου.
Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2013
 “Από τις ακτίνες που έστεκε ολόλαμπρος ψηλά στον αττικό ουρανό, άναψε σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Φλόγα για το 11ο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας «Μπρασόβ 2013»........Την τελετή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ενώ στη ρουμανική αποστολή ήταν και ο Νicolae Banicioiu, Yπουργός Νεολαίας & Αθλητισμού της Ρουμανίας και ο Οctavian Morariu, Πρόεδρος της Ρουμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής.”

http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1126%3Aa-&catid=36%3Apress-release&Itemid=98&lang=el
Προφανώς, «Από τις ακτίνες που έστεκε ολόλαμπρος ψηλά στον αττικό ουρανό», εννοούν τον  ήλιο, αλλά εν πάσι περιπτώσει, λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην ΕΟΕ, είναι δικαιολογημένη η σύγχυση του κ. Καπράλου, υποψήφιου για την προεδρία, για δεύτερη τετραετία.
Εκείνο που είναι αξιοπερίεργο είναι, η μη αναφορά του ονόματος του κ. Ζαννιά, παρότι παρευρίσκετο στην τελετή. Είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Λαμπαδηδρομίας να μην αναφέρεται ονομαστικά και να μπαίνει στο «σωρό», ότι την τελετή παρακολούθησαν και «μέλη της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε.»;

Μήπως πέσαμε σε δυσμένεια; Μήπως διανύουμε τις τελευταίες στιγμές  στην προεδρία της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας; Μήπως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να πληρωθούν οι μαλακίες της Χαλκιά;....ή μήπως έχουμε εθισθεί τόσο πολύ στην ξεφτίλα, και δεν μας ακουμπά τίποτα;

Saturday, February 9, 2013

Ε.Ο.Ε. Της ολομέλειας το...κιγκλίδωμα.


Από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» του δημοσιογράφου Α.Μπ το παρακάτω κείμενο.


Τζάμπας


«Τι έγιναν οι δάδες;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο Μιχάλης Φυσετζίδης στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά απάντηση δεν έπαιρνε. «Πότε θα φέρει ο αρμόδιος τον απολογισμό;» επανερχόταν και κάπου κάπου, όταν έχανε την ψυχραιμία του, επειδή τον... έγραφαν, άρχιζε να φωνάζει «πού πήγαν οι δάδες;».
Οι απορίες του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας τάε κβον ντο μπορούν να λυθούν εύκολα με μια περιήγηση στην απέραντη λεωφόρο της επικοινωνίας, το Ιντερνετ. Σε διάφορες διαδικτυακές τοποθεσίες βρίσκει κανείς δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να διατίθενται σε τιμές από 20.000 έως και 60.000 ευρώ. Ο... τζάμπας πέθανε!
Τι θέλει να πει ο ποιητής, ή μάλλον ο συγγραφέας, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας τάε κβον ντο, αλλά και νεοτοποθετηθείς από τον κ.Ιωαννίδη στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ, Μιχάλης Φυσεντζίδης; 

Κατά τ’ άλλα, ο Υφυπουργός κ. Ιωαννίδης δεν θέλει να ασχολείται με τις αρχαιρεσίες των  Ομοσπονδιών, μήπως και τον παρεξηγήσουν. 
Λες και στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΕ δεν θα ψηφίσουν Φυσεντζίδιδες ;

Τι εννοείτε κ. Φυσεντζίδη όταν ρωτάτε, «τι έγιναν οι δάδες;», «που πήγαν οι δάδες;» 

Ποιος είναι ο αρμόδιος, τον οποίο ρωτάτε, «πότε θα φέρει τον απολογισμό;» 

Τι ακριβώς γίνεται εκεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή;
 Εκτός από τα εισιτήρια της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, εμπορευόμαστε τώρα και τις δάδες της Λαμπαδηδρομίας; 
Ρωτήστε, λοιπόν, τον κ.Ζαννιά που είναι υπεύθυνος για την Λαμπαδηδρομία και τις δάδες να σας λύσει τις απορίες.
 Αν είναι αυτός, από τον οποίο περιμένετε απολογισμό, τότε......σωθήκατε.
 Δεν βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, κ. Φυσεντζίδη. 
Είστε σίγουρος ότι σε αυτή την θέση δεν είναι, και με την δική σας προσωπική ψήφο;

Ειρήσθω εν παρόδω, που λεν και οι γραμματιζούμενοι κε Φυσεντζίδη μου, ρωτήστε τον μήπως υπάρχει καμιά δάδα από προηγούμενες ολυμπιάδες.......ή ξεπουλήσαμε. 
Και αν μπορείτε, μάθετε τι τιμή έπιασε εκείνο το κομμάτι που κράταγε η Χαλκιά, και γίναμε «ρεντίκολο» παγκοσμίως.
Μια τελευταία χάρη κε Φυσεντζίδη, ως διακεκριμένος συγγραφέας με εξειδίκευση στους τέκτονες και το τεκτονισμό, μιας και έχετε γράψει τρία βιβλία με αυτό το θέμα, μήπως στο τέταρτο μπορείτε να ασχοληθείτε με το σινάφι σας, της ΕΟΕ;
 Εννοώ τους εν ζωή,......γιατί , ξέρεις οι πεθαμένοι, δεν μιλάνε.
Για όσους ενδιαφέρονται για το συγγραφικό έργο του κ. Φυσεντζίδη.

Friday, February 8, 2013

«ΑΙΔΩΣ,ΜΑΛΑΚΕΣ»..........


Μπαμπινιώτης πρός τόν Παύλο Τσίμα¨..:
Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.

Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον αμερόληπτο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε -μεταξύ άλλων:
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία.
Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται;
Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από το ιταλικό villa και είναι λέξη ελληνοποιημένη, όπως η κατσαρόλα, όπως οι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών.
Και πρέπει να κλίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της γραμματικής.
Δε λέμε: Το καπάκι της κατσαρόλα.
Ούτε θα πούμε: Αυθαίρετες οι βίλα των υπουργών.
Για να το καταλάβετε καλύτερα θα σας αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα: Τη Μαρία Κάλλας.
Η Κάλλας, όπως γνωρίζετε, ήταν Ελληνίδα. Ως Ελληνίδα η γενική του ονόματος της είναι: Της Μαρίας Κάλλας. Και όχι της Μαρία Κάλλας.
Αντίστοιχα πρέπει να λέμε: Η κατάληψη της βίλας Κάλλας και όχι της βίλα Κάλλας.
ΤΣΙΜΑΣ: Μπορεί αυτό να συμβαίνει επειδή γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες. Villa Amalias.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κι αυτό είναι λάθος. Τι ήταν η Αμαλία; Βασίλισσα της Αγγλίας;
ΤΣΙΜΑΣ: Βίλα Αμαλίας, λοιπόν.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Ακριβώς! Η βίλα, της βίλας, οι βίλες, των βιλών.
ΤΣΙΜΑΣ:
Και τι έχετε να πείτε για το χαρακτηρισμό «μαλακισμένα» που ακούστηκε στον αέρα από γνωστό δημοσιογράφο;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Καθόλου δε με ξάφνιασε.
Ουδείς φαυλότερος των πολιτικών, αν δεν υπήρχαν οι δημοσιογράφοι. Η έκφραση του κυρίου δεν ήταν μόνο απρεπής, αλλά και σημειολογικά εσφαλμένη. Θα σας εξηγήσω.
Το «μαλακισμένος» είναι μετοχή του ρήματος: Μαλακίζομαι. Αυτό προέρχεται από το αρχαίο: Μαλακία, παράγωγο της λέξεως «μαλακός».
Καθόλου νεολογισμός δεν είναι αυτές οι λέξεις. Σας θυμίζω το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο: «Και περιήγεν ο Ιησούς τας πόλεις πάσας και τας κώμας, διδάσκων εν ταις συναγωγαίς αυτών και κηρύσσων το ευαγγέλιον της βασιλείας και θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία.»
Αλλά η ρίζα της λέξης είναι αρχαιοελληνική.
Στην Αρχαία Ελλάδα συνηθιζόταν η έκφραση: «
Μαλάκας πολίτης», η οποία ήταν συνώνυμη του «ιδιώτης».
Ιδιώτης ήταν ο πολίτης που δεν ασχολείτο με τα πολιτικά.
Η ιδιωτεία, για τους αρχαίους ημών προγόνους, ήταν κατάπτυστη. Εξ' ου και το λατινογενές
idiot, το οποίο προέρχεται από τον ιδιώτη και σημαίνει ηλίθιος.
Ο ιδιώτης περιφρονητικά αποκαλείτο μαλάκας πολίτης
(αυτος ειναι ο λογος,που το συστημα δεν θελει να μαθαινουμε αρχαια ελληνικα.Διοτι τοτε θα ειχαμε και σκεψη).
Και ακόμα πιο πίσω αν κοιτάξουμε, στα ομηρικά έπη θα βρούμε την έκφραση: «Αιδώς, Αργείοι».
Αυτή προέρχεται από την Ιλιάδα:
«Αιδώς γαρ εν κακοίσιν ουδέν ωφελεί.
Η γαρ σιωπή τω λαλούντι σύμμαχος
Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής:
Το να δείχνεσαι ντροπαλός ανάμεσα σε κακούς δεν ωφελεί καθόλου, γιατί η σιωπή η δική σου γίνεται τότε σύμμαχος του κακού, που φλυαρεί.
Αν, με λίγα λόγια, εσύ ακούς τους φαύλους και δε μιλάς γίνεσαι σύμμαχος τους.
Αρχικά η έκφραση ήταν:
«Αιδώς, μαλάκες».
Αλλά με τα χρόνια εκφυλίστηκε σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε.
Ας μου πει, λοιπόν, ο κύριος Καμπουράκης.
Ποιοι είναι οι ιδιώτες, ποιοι είναι οι μαλάκες που σιωπούν, ποια είναι τα μαλακισμένα της εποχής μας;
Οι καταληψίες των βιλών ή οι έχοντες το ακατοίκητο τηλεθεατές του Μέγκα και των υπόλοιπων καναλιών;
ΤΣΙΜΑΣ:
Το Μέγκα είναι αμερόληπτο, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Φυσικά!
Και ο κώλος της μαϊμούς είναι πράσινος.
ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω λίγο επιθετικό.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ:
Κι εγώ σας βρίσκω αρκετά ηλίθιο, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.
ΤΣΙΜΑΣ: Ας πούμε κάτι άλλο. Τι γνώμη έχετε για τη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευθαρσώς είπε ότι είναι αναρχικός, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, την ίδια μέρα, δήλωσε ότι είναι νοικοκυραίοι κι αυτοί.
Αυτό δεν είναι οξύμωρο;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Καταρχάς κάνατε λάθος χρήση του επιρρήματος ευθαρσώς, το οποίο δηλώνει θάρρος, ενώ εσείς, έτσι πιστεύω, θέλατε να δείξετε το θράσος του. Όσον αφορά το οξύμωρο της δήλωσης. Όχι! Καθόλου! Που το βλέπετε το οξύμωρο;
ΤΣΙΜΑΣ: Μα. Αναρχικός νοικοκυραίος;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Και λοιπόν; Δε γνωρίζετε το βιβλίο του Πεσόα «
Ο αναρχικός τραπεζίτης»; Αυτό δεν είναι οξύμωρο;
ΤΣΙΜΑΣ: Δεν το έχω διαβάσει, οπότε δεν μπορώ να πω.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Κακώς! Θα έπρεπε να διαβάζετε και μερικά βιβλία, εσείς οι δημοσιογράφοι, αντί μόνο να γράφετε. Θα σας εξηγήσω: Ο αναρχικός νοικοκυραίος είναι ένας άμεσα νοικοκυραίος, ο οποίος αντιμάχεται τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος από τον πυρήνα του, την ίδια την οικογένεια.
ΤΣΙΜΑΣ: Σας βρίσκω πολύ αριστεριστή, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Σταματήστε να λέτε, σας βρίσκω, γιατί αρχίζω να πιστεύω ότι μου παίρνει συνέντευξη η Μενεγάκη. Και ναι! Είμαι αριστεριστής. Γιατί, καταρχάς, δεν είμαι διορισμένος σε κανένα υπουργείο. Αν με ξανακάνουν υπουργό παιδείας θα ανασκευάσω τις δηλώσεις μου.
Και ναι, είμαι αριστεριστής, γιατί. Είμαι ακαδημαϊκός.
Οι ακαδημαϊκοί κύκλοι, όπως και οι εκκλησιαστικοί, είναι κύκλοι ομόκεντροι της εξουσίας.
Έτσι, αφού αντιλαμβάνομαι μια αλλαγή προς την αριστερά, προετοιμάζομαι να ακολουθήσω το ρεύμα της εποχής μου.
Κανένας ακαδημαϊκός ή καταξιωμένος διανοούμενος δεν είναι, ποτέ, ριζοσπαστικός.
Δείτε την κυρία Κική Δημουλά. Δέκα μέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου υπέγραψε δήλωση νομιμοφροσύνης, μαζί με άλλους τριάντα, εκείνο το περιβόητο: «Τολμήστε!»
Τώρα, που βλέπει ότι η παλίρροια αλλάζει, μιλάει στα ξένα περιοδικά για χάος.
Προετοιμάζεται κι εκείνη για την αλλαγή εξουσίας και νοοτροπίας.
Αν ήταν η Χρυσή Αυγή που διεκδικούσε την εξουσία η κυρία Δημουλά θα γινόταν ένας άλλος Έζρα Πάουντ.
Και διαβάστε κάνα βιβλίο για να καταλάβετε τι εννοώ.
ΤΣΙΜΑΣ: Δηλαδή πιστεύετε ότι η διανόηση συμπορεύεται με την εξουσία, ανεξαρτήτως του χρώματος της;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Πάντα! Η αποδεχτή διανόηση. Οι λογοτέχνες, οι λόγιοι, οι καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί που προβάλλονται και προοδεύουν, γιατί αλλιώς θα βρισκόντουσαν στα ρείθρα της επικαιρότητας.
ΤΣΙΜΑΣ: Υπάρχει κάποιος λογοτέχνης που πιστεύετε ότι βρίσκεται εκτός νομιμότητας;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Τώρα πια, μόνο οι μπλογοτέχνες.
ΤΣΙΜΑΣ: Ορίστε;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Οι μπλόγκερ. Γιατί αυτοί δρουν ανεξέλεγκτα.
ΤΣΙΜΑΣ: Οι μπλόγκερ. Υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζετε από αυτούς;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Πολλοί. Ο μόνος που μου έρχεται τώρα στον νου είναι ο Γελωτοποιός, ο οποίος πρέπει να βελτιώσει το συντακτικό του και να μην παρασύρεται από την κυκλοθυμικότητα του, αλλά κατά τα άλλα είναι αξιόλογος.
ΤΣΙΜΑΣ: Γελωτοποιός, λοιπόν.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Το σημειώσατε; Για να το ψάξει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος;
ΤΣΙΜΑΣ: Με προσβάλετε, κύριε Μπαμπινιώτη.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Ελάτε, κύριε Τσίμα, ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι το ξέρουν ότι είστε ρουφιάνοι.

ΤΣΙΜΑΣ: Διακόπτουμε για διαφημίσεις και θα συνεχίσουμε με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Ναι! Πως θα μάθουν τα παιδιά να ανάβουν φωτιές για να ζεσταίνονται.
ΤΣΙΜΑΣ: Διακόπτουμε.


Κάθε παρομοίωση η ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις της διοίκησης του Ελληνικού τένις είναι συμπτωματική!

Thursday, February 7, 2013

1.000 ευρώ η ψήφος του Βασίλα (πρώην ταμία) της ΕΦΟΑ

Του  πρώην ταμία της ΕΦΟΑ δεν του έδωσε δικαίωμα ψήφου ο σύλλογος του.
Οπότε ο κολλητός του κόκορα, επί πολλά χρόνια, πήρε από τον ΟΠΑΠ τα χίλια ευρώ,τα έδωσε στον Λιβυκό σύλλογο και βρέθηκε ο  κικιρίκος επί χρόνια ταμίας στην Λάρισα.
Και φυσικά ήρθε για να ψήφισή δαγκωτό Ζαννιά!
Πόσα χιλιάρικα βγάζουν ένα κόκορα?
Πόσα χιλιάρικα χρόνια τώρα σκορπίζονται για να έχουμε τον κόκορα στο κοτέτσι της ΕΦΟΑ?
Και γιατί οι 3 προηγούμενοι ταμίες δεν πήρανε χιλιάρικα και πήρε ΜΟΝΟ ο Βασίλας?
Και πόσα χιλιάρικα χάθηκαν στις τελευταίες γενικές συνελεύσεις για να βγάζουν τον κόκορα στην ΕΟΕ?
Και πόσα χιλιάρικα κοστίζουν στον Ελληνικό λαό το κοτέτσι του Ζαννιά?
Να γιατί δεν παρουσιάζει τους ισολογισμούς στις γενικές συνελεύσεις και με μπουρδολογία και με λογιστικές αερολογίες ανακατώνει την ποτίστρα.
Φυσικά όταν ο άλλος παίρνει τα χιλιαρικάκια γιατί να μην το ψηφίσει.
Τα είχε και χθες στο συρτάρι του!
ΤΤ


Αγανάκτηση γονέων

Καλημέρα.
 Είμαι γονέας αθλήτριας του τένις. 
Μπορεί κάποιος παρακαλώ πολύ να με βοηθήσει να καταλάβω τι είναι αυτά τα Ε1, Ε2  κλπ.;
Μπορείτε επιτέλους να σεβαστείτε τους αθλητές σας και τους γονείς αυτών, και αφού έχετε ανακοινώσει το πρόγραμμα του αγωνιστικού σχεδιασμού να ανακοινώσετε και τον αγωνιστικό σχεδιασμό;  

 Που από ότι καταλαβαίνω έχει αλλάξει εντελώς. 
Ακούμε αριστερά δεξιά τα διάφορα, χωρίς όμως να ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο; 
Σήμερα έχει 7 Φεβρουαρίου και δεν μπορούν οι γονείς να κάνουν ένα πρόγραμμα. 
Λίγος σεβασμός μπορεί να υπάρχει;
 Σας παρακαλώ. Πότε έχετε σκοπό να μας ενημερώσετε; 
Όταν οι αθλητές σας αποφασίσουν να φύγουν από το άθλημα ή όταν φύγουν εντελώς από την αγωνιστική δραστηριότητα της χώρα που λέγεται Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ
Το ίδιο ακριβώς κείμενο έστειλα μέσω e-mail στην Ομοσπονδία 
Το στέλνω και σας για να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει 
Α.Ρ

Μια απάντηση

Αναφέρομαι στο ανώνυμο άρθρο της 31 Ιανουαρίου 2013 

Δυστυχώς έχουν μεσάνυχτα! Ξέχασαν μια ολόκληρη κατηγορία η μήπως...........



και συμπληρώνω.
 Με αριθμό πρωτόκολλου 1844 και ημερομηνία 30 Μαΐου 2012 κατέθεσα στην ΕΦΟΑ με κοινοποίηση στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται από τον λανθασμένο ( εσκεμμένο ή βλακώδη ) τρόπο βαθμολογίας 14αριων όπου ο Μιχάλης Σακελλαρίδης  δεν μπορεί να συμμετέχει  λόγω μικρής ηλικίας στο Πανελλήνιο 14αριων και συνεπώς δεν μπορεί να πάρει βαθμούς από αυτό παίρνοντας βαθμούς μόνο από Πανελλαδικά 14αριων. 
Δεν πήρα απάντηση για μια ακόμη φόρα σε επίσημο πρωτοκολληθέν μου έγγραφο. 
Η εκτίμηση μου για ΕΦΟΑ και τους από πάνω της, είναι και θα είναι αμοιβαία στο παρόν και ιδίως στο μέλλον. 
Γιάννης Σακελλαρίδης, προπονητής και γονέας του Μιχάλη Σακελλαρίδη. 
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013.

Wednesday, February 6, 2013

Αν ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι, ο ΟΠΑΠ αγαπάει το... τένις.


Με την επανακυκλοφορία της «Ελευθεροτυπίας», επαναδραστηριοποιήθηκε και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπέτσης σε θέματα τένις. Μέσα από μια σειρά κειμένων του, μας πληροφορεί ότι ο ΟΠΑΠ μοίρασε πολύ χρήμα σε γνωστούς...... και αγνώστους, μέσα στο 2012, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτές τις χορηγίες ως «τα τελευταία χρυσά αυγά», προφανώς λόγω της επικείμενης πώλησης του ΟΠΑΠ. Η εφημερίδα παρουσιάζει δύο λίστες με φορείς και σωματεία, που πήραν χρήματα από τον ΟΠΑΠ μέσα στο 2012. Η πρώτη λίστα αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και η δεύτερη  αναφέρεται σε χορηγίες που έγιναν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Στη δεύτερη αυτή λίστα , εντυπωσιάζει,….. το πόσο ο ΟΠΑΠ αγαπάει το τένις! Από τους 61 φορείς και σωματεία που επιχορηγεί, τα 21 αφορούν το τένις( είκοσι σωματεία, συν την ΕΦΟΑ). Πληροφορούμαστε λοιπόν από το δημοσίευμα ότι.... « Ανάμεσα στους... τυχερούς που επιχορηγήθηκαν είναι και παντελώς άγνωστοι σύλλογοι με αμφιλεγόμενη δραστηριότητα, ενώ άλλοι πάλι, προφανώς επειδή είχαν... μπάρμπα στην Κορώνη, φρόντισαν και έβαλαν στο ταμείο τους κάτι παραπάνω απ' ό,τι προβλέπεται...... Χαρακτηριστικό που δείχνει πως ο ΟΠΑΠ αγαπάει το... τένις και το στηρίζει, είναι πως επιχορήγησε 18 σωματεία με ποσά που κυμαίνονται από 1.000 (Λιβυκός Ιεράπετρας, Ροδιακός, Ο.Α.Κω ,Ο.Α. Λέσβου, κλπ.) μέχρι και 10.000 ευρώ (Ο.Α. Αθηνών, ΑΟΑ Φιλοθέης, κλπ.)».
Την επόμενη μέρα η εφημερίδα συνεχίζει το  θέμα..... «Πώς όμως ξαφνικά ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να στηρίξει το τένις και όχι, για παράδειγμα, το τζούντο ή την κωπηλασία, αθλήματα που έφεραν ολυμπιακά μετάλλια από το Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι; Με ποια κριτήρια; Υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη συγκεκριμένη επιλογή και στις αρχαιρεσίες στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Αν γι' αυτόν το λόγο δόθηκαν οι επιχορηγήσεις, δηλαδή ενόψει εκλογών, τότε ίσως να ωφελήθηκε ο Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος βγαίνει συνεχώς και αδιαλείπτως πρόεδρος της ΕΦΟΑ από το 1995 μέχρι τώρα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, όντως είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος. Γίγας... Αφού αυτή τη δύσκολη περίοδο (των σκληρών μέτρων, των... μεταρρυθμίσεων, της κήρυξης από το επίσημο κράτος του πολέμου στους επίορκους και στα λαμόγια) βρίσκει ανθρώπους και τους πείθει είτε να τον εξυπηρετήσουν είτε να τον ψηφίσουν, τότε... respect (σεβασμός)».

Σ.Σ. Είσαι σίγουρος κ. Δημοσιογράφε, ότι, το επίσημο κράτος, έχει κηρύξει τον πόλεμο στους επίορκους και τα λαμόγια; Γιατί, αν είναι έτσι, από τον πρώτο που θα έπρεπε να ξεκινήσει, είναι «ο περί ου ο λόγος κύριος». Αντίθετα στην πράξη αυτό που γίνεται είναι, η κλίση του ρήματος.... «τον καλύπτω, τον καλύπτεις, τον καλύπτει, τον καλύπτουμε, τον καλύπτετε, τον καλύπτουν»,...... υπουργοί, βουλευτές, θεσμικοί παράγοντες αλλά και δημοσιογράφοι!!

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος την ίδια ημέρα σε άλλο του κείμενο...... « Αμηχανία και εκνευρισμός επικρατούσαν χθες στα ανώτατα κλιμάκια της ΟΠΑΠ Α.Ε., με αφορμή τα ποσά των επιχορηγήσεων σε ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και ερασιτεχνικά σωματεία, που έβγαλε στην επιφάνεια η «Ε».
Ο νέος πρόεδρος (από τις 30 Ιουλίου 2012) του οργανισμού, οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, που αντικατέστησε τον Γιάννη Σπανουδάκη, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος και επεδίωξε να ενημερωθεί, όσον το δυνατόν καλύτερα, για τον τρόπο λειτουργίας και τη μεθοδολογία των υπηρεσιών στον τομέα των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου ενδεχομένως να αναζητηθούν ευθύνες για την ανισομερή κατανομή κονδυλίων, ή την προκλητική εύνοια κάποιων «ημετέρων» (όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος) αθλητικών... παραγόντων και συλλόγων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντως, η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση είναι η διεξαγωγή διοικητικής εξέτασης...»
Σ.Σ. Άρα λοιπόν με την μέθοδο της «κοινής λογικής»,ο «ημέτερος» αθλητικός παράγοντας που είχε μπάρμπα στην Κορώνη και έτυχε προκλητικής εύνοιας είναι ο Ζαννιάς, και  μπάρμπας ο Γιάννης Σπανουδάκης, μιας και ο νέος πρόεδρος (από τις 30 Ιουλίου 2012) του ΟΠΑΠ, οικονομολόγος Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, που αντικατέστησε τον Γιάννη Σπανουδάκη, ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με την μεθοδολογία των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων.
Και η συνέχεια.......

Παραδόθηκε για χρέη ο Γιάννης Σπανουδάκης του ΟΠΑΠ

 Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012,
Στη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη προχώρησαν στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για οφειλές προς το Δημόσιο που φτάνουν τα 375.000 ευρώ. 
Ο κ. Σπανουδάκης είχε σοβαρές εκκρεμότητες με την εφορία εδώ και αρκετά χρόνια.
Η ακίνητη περιουσία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του νυν διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ έχουν δεσμευτεί.
Προκαλεί απορίες και ερωτηματικά πως γίνεται να διευθύνει μία ΔΕΚΟ, ένας άνθρωπος που έχει χρέη εδώ και έξι χρόνια προς το δημόσιο, τα οποία φυσικά δεν τα έχει καλύψει! Όπως εντύπωση προκαλεί και το γιατί έμεινε ελεύθερος σήμερα, αφού υπήρχε ένταλμα σύλληψης και βάσει του αυτοφώρου θα έπρεπε να παραμείνει μέσα το σαββατοκύριακο. Από τα περίεργα της ελληνικής δικαιοσύνης.....
Πηγή:gazzetta.gr
Τελικά, όποιος «συμπαρίστατε» ποικιλοτρόπως στον κ. Ζαννιά, έχει κατά περίεργο τρόπο, ανοίξει λογαριασμούς με την δικαιοσύνη.Όσο ανακαλύπτουμε τα πεπραγμένα κάποιων,τόσο εδραιώνεται η πεποίθησή μας, ότι η ομάδα των «εντιμότατων φίλων του» θα διευρύνεται.